給十九歲的我 張婉婷 #1 fan

1001 回覆
1316 Like 460 Dislike
當呀on9, 就係話佢地唔係,識唔識字
李慧詩單野佢咪認左係偷拍...
同埋D鏡頭幾個事主都講左係唔知情下影既

「同日,張婉婷於港媒《商台》一個節目中向有關事主致歉,並承認從無經王卓聆本人同意就公映。

又指參演學生於2011年曾簽署公映同意書,隨後的放映活動,阿聆的家人亦有到場觀影,故認為阿聆已解開心結,於是在阿聆無簽署第二份同意書下決定公映。 」

同埋D新聞張大盜都認左係無同意書, 所以都無謂Spin

條友都認哂咁滯, 唔知仲有咩好撐
十八歲後嗰份無簽到, 張大盜認左

同日,張婉婷於港媒《商台》一個節目中向有關事主致歉,並承認從無經王卓聆本人同意就公映。

張婉婷說:不好意思,阿聆(王卓聆)。你開心一點啦,我們現在不做了。你知不知道?所以令那些女生困擾,我要道歉……那一定是我們做得不足,人是比電影重要。任何女生想隨時離開不拍,這是隨便的。

張又對公映解釋指,過去一段時間在優先播放的「包場」期間,觀眾反應正面,故認為即使公映不會有負面影響。又指參演學生於2011年曾簽署公映同意書,隨後的放映活動,阿聆的家人亦有到場觀影,故認為阿聆已解開心結,於是在阿聆無簽署第二份同意書下決定公映。
李慧詩單嘢似係大盜自己懵盛盛,唔知已經申請咗
佢係英華嘅但似乎成日以自己角度出發,
都無從阿聆阿余角度去睇件事,
始終被拍嘅唔係佢,個心態點都唔同啲。
我唔會怪佢,因為唔係得英華學生會咁諗,
係學校自己都係好正面睇但忽視個人權益咁解。
佢而家咁做反而成為焦點
全香港討論議題
本身睇過套戲嘅人都冇將焦點放係佢度
佢而家仲令到母校無呢筆收入
壓力分分鐘仲大
佢過一排可能會consent公映
大家都無謂企哂係佢果邊
「一味比人帶風向係學校都有問題」
點解覺得學校無問題?

張導係錯
但學校責任更加大wor
學校係套片owner 無校董會批准點會上到
導演堅持想上既話 學校有責任保護學生 企硬唔批
佢唔係追求名利同錢啦
佢只係對作品嘅執著,大過於尊重班女仔姐
所以佢先不擇手段
我可以理解,但同時佢亦太自私同冇道德
佢再出黎解話有證據先再講啦

呢度講野太多假設, 太多似係, 太多以為

咁樣做野邊度得架, 有就係有, 無就係無

無就要食
佢監製black and white講左啦

你講證據,其實個個都係口講 包括李慧詩,羅生門嚟
我無話無問題,原意指撐張導想推卸責任俾學校。
所以係講張導fans講少句嘢,個火都唔會燒到咁勁,
依家就係張導fans係咁開po撐張女士而啲人spin咗去學校,想消停下都唔得⋯仲要燒旺啲咁。
屌,你真係九唔撚撘八,我回覆只係針對我既感受我既選擇,你覆我問我我當然以我黎回覆,你自己成堆問題我答你好正常,而家又話理得我,你係到搞笑呀,做咩姐你。一個打正名號話係合法上映,係未搞掂法律理據同偷呃拐騙下仲要道貌岸然我為你好,然後你講果堆擺明從頭犯法都要做,然後要鬧人性又何,請問你明唔明白個分別?答唔答到你當時人唔願意就罷睇呢個point我既睇法呀,每個人有唔同選擇,唔同既尺,咁啱大家做同樣決定,係咪表示每個人都要為其他人負責呀,佢踩到我做人原則我唔鐘意所以我罷睇,其他人又如何關我事呀,人地拎光環同我又有咩關係呀。就你商業用途同二次創作乜都溝埋一切黎講,我無意見,完了吧好嗎?當然我控制唔到你回唔回應但慾加之罪我唔會應
香港電影已經冇乜野可以拍
澄清返咪好, 不過其他水洗都唔清

我上面已經Po左張導認無同意書呢個證據, 都夠Black and White架喇
簽好同意書就乜野都有得拍
手法唔啱攪成今日咁只能夠怨自己
份contract仲唔洗consideration
有能力,出名,有心,唔代表佢做嘅所有事都係啱
論點無問題,但同社會抨擊套戲嘅論點無關
推agger
人地咪black n white 講左有申請
自己柒左 咪又係到spin
咁有貢獻既人 00後唔鍾意就抹黑到地底泥
25歲簽完26歲要唔要簽多次?
未成年人做嘅決定,長大後點可能冇權更改?
12歲無論法律上定道德上你都唔會認為佢有能力作出一個可以負責任嘅決定
父母簽仲好笑,父母有咩權管成長後子女嘅片嘅使用權?
如果真係簽左就得,點解校方最後仲要派多張consent 畀佢地簽?
係 呀聆篇文
都無咩證據
果個喊足5年嘅小女孩可唔可以出篇聲明
一齊屌校長
咩叫以為無得反對
而家咪個個簽哂,阿聆反對囉
如果個個簽哂就無得反對,咁阿聆而家做緊乜?

如果簽consent係咁重要,得一個人無簽,咪得一個人唔同意囉
如果簽consent都可以反口唔同意,咁簽consent呢個行為存在係呢個世界仲有咩實質意義?

當香港小姐覺得自己被誤導而簽consent, 第一時間唔係去要求void consent, 而係係ig share下自己感受,都係想吸引人注意下啫
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞