給十九歲的我 張婉婷 #1 fan

1001 回覆
1316 Like 460 Dislike
藝術就係藝術,乜嘢動機、製作手法唔會因為任何人覺得錯就影響佢係咪高藝術成就

藝術係呃唔到你自己或者大部分人嘅審美
夠膽呀
如果你父母幫你簽張由3歲拍到80歲,你係咪會接受
藝術就係藝術乜嘢動機、製作手法唔會因為任何人覺得錯就影響佢係咪高藝術成就

藝術係呃唔到你自己或者大部分人嘅審美
咪就係,不能認同更多,塗鴉都係犯法架啦,但係高藝術成份所以逐漸受人接受

時間會丟淡一切
覆緊樓上「覺得網絡上嘅言論太偏頗同唔正確」「如果我係英華學生應該勁嬲」,又無啦啦扯返落去同公映權做乜鳩 文盲
我認同冇公映consent 係有爭議,同我認為網上評論過哂火係抹黑係冇衝突嫁喎
啲人扮睇唔到啦
個作品好高藝術成就, 但係動機製造手法都係錯, 亦無道德可言, 咁仲係唔係高藝術成就?

咁你又問人
再講啦, 都仲係乜都無

乜都無咁無野可以討論
當然可以拒絕拍啦,亦都可以避開鏡頭,可以唔講嘢。
但係我唔可以拒絕已經拍咗嘅片出街喎!
如果承認指腹為婚果D慘囉, 無得反悔
導演有問佢想點剪但佢冇覆
倒轉嚟講都有

//阿聆可能有意見,問了,我寫了提議給她,但佢無回覆我//
我相信係套紀錄片一開始預計既主角啦
咁都唔明 唔怪之得會撐
「盜竊人地人生」
搶口cheap logic
吸cheap likes
煽風點火引起網民仇恨情緒

無助理性討論
佢成年簽左就肯定冇咁多人企佢嗰邊
好心唔好詭辯啦
社會邊個人唔了解呢個世代嘅年輕人?
問有邊個真係了解呢個世代年輕人仲好啦
同埋點解道德會同藝術成就有關
片入面既野未經授權就播出街唔知犯左幾多條私隱條例

犯完私隱條例, 未有授權造成事主精神創傷(事主有心理醫生報告), 我真係唔知要賠幾多錢

好彩香港無肖像權咋
而家法律就係同你講可以
想講合約精神,首先個合法嘅合約要存在 你諗清楚件事係點先
絲打我留意左你d留言好耐
發現你真係好同英華匹配

d觀點一樣咁西
各種blame the victim 轉移話題 再加誅心論黎幫自己學校洗底
真學生代表,係咪咩學校就有咩學生嘅經典例子
拍時代革命使唔使俾政府過電檢先
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞