給十九歲的我 張婉婷 #1 fan

1001 回覆
1316 Like 460 Dislike
唔明點解成日有人用張導咩咩咩成就, 唔係靠《十九》上位,幫母校去幫佢護航,起我眼中全部都係藉口,事實個個屌佢都係因為佢完全無視當事人要求,劃好多大餅,做好多承諾,最後又反口,成個做事手法既問題。

唔好講套戲點點點,唔好講佢拎咩成就,做咩貢獻,單憑佢既做法就搵唔到道德層面既支持。佢套野幾有價值都無用,唔洗幫佢護航啦P牌,你個論點根本講緊第二樣野,唔好拉埋一齊講,佢有無成就唔撚關我事,我就係睇唔撚起佢地既做事手法,得唔得?
李嘉誠咁有錢,唔通佢老年既時候做生意係為搵錢咩
係咪想屈個盲既偷睇國家機密

連學生要睇心理輔導,都阻止唔到學校同導演用原片公開上映
簽份同意書都要呃
團隊同學校真係好撚擔心香港年輕人既未來,好撚真心

要兜,都睇下人地既point先呀,第一句就話無睇,講飛機咩

攞過獎唔可以犯錯既?
咁我又可唔可以推敲,佢就係太成功,所以佢唔知自己犯錯,做成對學生既剝削,你引用張導演既過去,完全唔影響佢做錯左既事,或推翻人地既陰謀論
成篇都無咩邏輯
佢係乜野動機都好,名成利就都好
現況係起碼有幾個片入面嘅人出黎指證佢講大話,包括好出名嘅運動員,仲要係只係出現係段片極短時間
呢D唔會因為佢係唔係好導演而改變
所有野都只係你推測出黎,其實無咩實據
見識少 就唔好衝出嚟。。
佢地心目中,神父就係唔會搞細路

個神父呀,廿歲就開始攞獎,俾教宗讚,做到八十歲,唔通會搞細路仔咩
有舊生DM林作,不過你可以話係假
正如我覺得萬字文有真有假

而家風向咁偏頗,
你叫舊生用真身出黎講博俾人屌到飛起?
連受愛戴嘅19才子,黃秋生,翁子光都俾人屌佢地為利益
你叫舊生而家出黎講?連剩低嘅女主角都唔敢而家講啦
但而家未講咋,唔代表將來唔講

咪係
又要貪名校嘅資源同名氣
你喊足五年家長會唔知?
定你家長無理過你呀
咁批鬥左家長未
始終唔夠193咁敢言
https://youtu.be/SgcMotoMwMk

佢仲醜啦 出爾反爾
又拖手又點頭認同
中五果陣又幫手勸同學同意公映
喊足五年呢件事你覺得make sense?
喊足五年 都唔轉校?
家長唔知你喊?
點解呀爸呀媽唔同學校反映?
定貪人地名校有資源同名氣?
Ling反口就無問題
好彩嘅係
佢唔會上連登?
應該唔會主動睇討論區?
你嘅思路係咪
有神父會搞細路,所以所有神父都有搞路?
張經緯係仆街導演,所以張婉婷同佢一樣咁仆街?
最好上法庭,搵專家關心條冚家聆被造成嘅傷害有幾大
睇落應該真得英華先有得讀書
套戲都落咗話又唔爭獎成堆傻仔重喺度prpr咁叫
香港戲院上得 客觀呈現121419年嘅戲永遠只得呢套,可能政府都想佢落畫,如果有pr嘅話個方向一定係屌佢
不過個導演對d女d處理係差,佢妥協一下cut咗d尷尬位d女應該受落d
係真係仆街架,講真係人都有個價既,件事根本用錢都解決到,我唔信分錢比佢地佢地會唔肯公映,根本就係成個團隊唔肯出錢,又拎人地細路女既故事來搵錢,之前話校內播無事,人地都同意,係班on9要拎出來搵錢搵名利,又唔肯比返代價班主角,我代入佢地都唔舒服啦,點講都唔通
簡單一句,過去風光,拎得多獎,唔代表個人唔仆街
成龍有版你睇

仆街唔犯法,但係會俾人屌
如果屌仆街都係批鬥既話,娛樂圈真係惡過共產黨
功利地諗,動之以情唔掂咪試下用錢解決,例如有錢賺分番一小部分,用錢都解決唔到咪再慢慢坐低傾,係仆街都好,點都唔會最後出到呢個最差嘅結果出黎。
又唔需要用啲咁重嘅字眼話佢

但我覺得作為成年人,而家點都要出返聲

我都相信佢本意並非抹煞呢套戲同埋導演、校長嘅努力

但事實上就係佢嘅自白引起咁多嘢,點都要回應一下
岩呀
回應下都好應該
你繼續拎證據出嚟屌導演又好
澄清番又好
錢係唔同名
你分清楚先
已經有屹立不倒嘅名,佢點解老咗仲要追求名?
佢已經冇可能超越到佢嘅record,亦都好難有其他人超越到佢個record
佢冇可能因為呢套戲而得到更高嘅高峰,但你首先要明白佢以前嘅高峰所代表嘅係幾高嘅高峰。

要搵錢係唔會拍10年嘅紀錄片,冇錢收仲要倒貼。
佢呢10年拍五套愛情片又好/貪到返大陸做綜藝啲評判都好,會仲搵得多easy money

所以你話李嘉誠有錢,老咗做生意都係為搵錢,呢個比喻唔係好套用到落張婉婷拍給19歲的我呢件事上面

我冇話過佢拍呢套戲上面冇做得疏忽或者粗疏嘅位。
但我唔覺得打咗萬字文就代表一個人係innocent
至少Ling中學畢業之後,都返咗母校幾次同出咗觀塘去拍哩套戲同宣傳訪問。
佢一直都唔肯拍?假設佢中學被逼拍,咁中學畢業之後仲逼到佢拍咁多次?
佢自己有冇出爾反爾,相信佢最清楚。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞