給十九歲的我 張婉婷 #1 fan

1001 回覆
1316 Like 460 Dislike
‘給十九歲的我拍攝期間,導演同團隊係咪有付出真心同關心幫Madam補英文/陪香港小姐食飯/俾啲女仔拍微電影玩下’

付撚出真心就唔會班女有人話要停唔好播都死都要播啦!上面果幾個咁合作咪咪淨係播佢地囉,點解唔撚得?

所以跟本就係為左自己!

同果啲閪父母成撚日掛係嘴邊我養到你咁大都唔聽我話,點做人仔女嘅論點一撚樣!!
咁套戲唔齊consent 照上左畫洗唔洗證明?
時代革命肯定全部鏡頭係明拍啦
笑撚咗
證據係舉證人比
佢覺得同意書冇效力,自己做咗老襯,咪搵法庭打官司告鳩導演
出個post全社會公審完屌完人就當事實
佢冇簽consent
呢條問題「紀錄片應唔應該比被拍攝者睇過approve過final cut先比公開」本身就唔成立
你比班偽文青發作下
拍套野宣揚自己幾人文主義
然後拍攝手法完全不擇手段
犧牲其他人完成自我 仲要自high
真係睇到想嘔
臭蟲論?

你只係拉多部電影落水

不過話唔定時代革命簽齊野呢?咁無野好講

事實就係無簽野~
一句講哂幫藍絲狡辯既死全家
香港人點樣殺死自己歷史呀??
乜香港人有份一齊演架咩?
英華女校拍黎籌款 吹奏下自己學校架咋
自我感動到睇上腦?
原諒佢哋啦,唔需要咁激動嘅

如果有一日上返的話,建議你都去睇吓。可以睇吓點解一套玩跟蹤偷拍嘅紀錄片,連啲主角都話覺得有教育意義
唔太明
人地連consent 都唔肯簽
點解可以理解為佢配合個project

由對方唔肯簽consent 都格梗go ahead 開始已經注定間學校同導演組都係垃圾,當然學校先係同學生溝通果方,所以會更加垃圾
一開頭講嘅係校內screening
公映係extra嘢
其實連登太多小朋友冇邏輯
見人講乜就信乜
樓主講嘅嘢冇錯
張盗的確唔需要靠19歲去上位同賺錢
佢唯一咁堅持要公映嘅原因係因為想一套咁好嘅作品俾更多人睇到
而同時間佢都係一個自以為是嘅老屎忽
侵犯人私隱 偷拍 扮記者都覺得冇問題
因為佢以前都做開
但好可惜今次嘅受害者係有最大光環嘅學生
所以咪收咗皮囉
下...事實係電影公司都拎唔出份野喎

十八歲以下家長簽既拍攝同意書, 唔使打官司法例都有寫係廢紙黎架喎...

而且拍攝方都認左係簽唔齊
thank you.
真係唔知咁把炮
又糾正咗個觀點
條臭閪阿聆人生好完美 唔想俾大導揭穿佢人生污點啫
人哋好完美㗎
咪就係,啲人開晒樣,屋企食飯都俾人拍啦,係咪先?
最基本指控方係有舉證責任
出個post屌鳩人
有法律爭議又唔敢擺上法庭見
動員咗社會情緒屌柒人哋就完咗件事
成件事對家連埋枱辯論下嘅機會都冇 淨係屌撚到落架
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞