給十九歲的我 張婉婷 #1 fan

1001 回覆
1316 Like 460 Dislike
因為啲人無睇過套戲就尻屌囉 香港人容易比人洗腦都唔係第一日知嘅事
是但啦,根本而家事實就係 張婉婷入咗政府條team->唔好上映
source: trust me bro
其實只係協調溝通得唔好
先搞成咁

不過因為哩單野追擊死個導演
就點都係雙輸 我夠膽講如果d未成年受訪者/演員
係可以咁影響一套戲有冇得上映
將來只會冇人敢拍紀錄片同唔用未成年演員
你都戇撚柒鳩,咩叫編輯自主?個撚個話剪呢度剪嗰度都聽,剪到支離破碎你做撚埋佢囉屌你老母!你有冇三年時間全職剪片先?唔撚係話俾你剪你就剪得掂!咁鍾意剪,剪你自己條賓周啦死傻閪
好撚令人作嘔,又係張大盜上左神台被佢拍係你既榮幸

封建到比皇帝強搶民女要謝主隆恩咁

好滿意啊,希望以後唔好再有港產記錄片,香港精神呃鳩自己人,乜鳩電影人姐,懶係藝術家咁懶有文化

作嘔
又一條戇鳩閪,你而家就係冇common sense 吖嘛死傻鳩!你未睇都問吓睇咗嘅人先啦,人講你又講,仲話common sense!屌你老母
啲道德撚上哂身講到成個中學生涯都係比人逼害,要服從學校乜乜,好慘嫁
啊聆冇出現過中三開始反對繼續拍攝
直頭要賠錢添啦 拍左d野全部唔用得
咪計番租器材呀場地crew人工黎賠
佢唱好香港,都講到明係話推電影果part,睇埋壹娛訪問佢,都講到明唔會你叫我唱好就唱

然後各大傳媒fb ig 啲小編淨係放大佢加入個委員會,之後網民淨係睇果幾隻字就覺得佢一定係壞人

我估係老豆老母賠返錢
條女好撚有機心啦,95%連登狗蠢撚過閪,又鹹撚濕濕見女就上,俾條女撚狗咁撚仲懵撚柒柒。佢篇萬字文我只係睇咗頭兩段已經睇唔落去,反正從坊間嘅評論都已經知道講乜。成篇嘢重重覆覆就只係講緊佢自己幾慘人哋幾衰,咁嘅廢文破綻百出唔知有乜參考價值,流流長十年咁耐,點可能自己衰一次都冇?明顯經過洗白抹黑堆砌啦,通常呢啲一面之詞嘅內容嘅真實性不高於50%。
咁事實上有無人收過錢?
阿聆老豆老母都要屌啦,去人慶功又話個女心情ok番,比哂錯覺人,校友反應又好,優先場又好,梗係想比更加多人睇,同時都推動左拎去公映個動力,導演劇組要問清楚係岩,但最後搞成咁,未必係講到個導演有心同計劃好哂
依家啲港共議員就心照啦
如果打個比喻,當佢同古天樂咁,都係一心推香港電影
加埋套戲入面,啲14 19年鏡頭 ,我唔覺得佢真係藍
有啲心痛一套好戲咁就冇左
藝術價值同道德爭議之下
結果今次係道德贏

其他post已經屌過班偽善撚唔重覆
以戲論戲一定係最佳電影
搵n個名人幫自己講說話,再搵PR一邊唱衰兩位同學,一邊唱好自己賣慘賣舊日情懷,搞掂成功轉風向 可以安心幫港共說好香港故事
香港網民討論非黑即白
成個連登得少數人係深度思考
最多人就係跟風屌
預計之後重新上映既話一定大把人仆去睇
屌你老母戲都未睇,人乜撚嘢?影撚咗佢擘閪咩戇鳩
曲線屌張大導
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞