給十九歲的我 張婉婷 #1 fan

1001 回覆
1316 Like 460 Dislike
咁而家有冇其實可能真係ling鳩噏
我柒唔緊要, 最緊要佢地有申請有Black and White就好

可惜另一份無
係囉 成左年之後反口
得唔得架
定又變左用「法律欺壓普通人」
「sacrifice 一個人去成就一套戲」
簽完我地再討論下
因為佢都唔反對套戲上,仲讚套戲幫到大家了解青少年
有律師講只有書面撤回後先有得唔拍
撤回前嘅片係唔受限制

依家又唔係偷拍不雅嘅嘢
人地有權拒絕
呢個係事實
所以先覺得
大家都講到「係迫害*幾個*小女孩」
係誇張失實左
佢係好單純 好純粹咁做好佢
一個都嫌多啦...

竟然執著係一個兩個定幾個...

乜野思維...
其實而家係咪拍完 但唔滿意冇剪走d影響事主形象既片 所以反對
所以我真係覺得日本走得好前 其實咁先保護到

新法的目的是要防止「AV被害」、意思是有人因為拍AV受害,所以除了在拍片前要簽署很多文件確定男女優完全明白拍攝的內容,而且因為怕女優太傻太天真被這些拍A片的話術騙了,所以假如她們回去愈想愈不對勁的話那是可以反悔的,一毛錢都不用賠--也因為要讓這些天真無邪的少女們有反悔的機會,所以法案規定女優簽約後沒有滿一個月不得拍片、拍片後四個月才能將作品上市,然後,事務所不能要求她們把拍片時的現場照片上傳到社群網站
大眾覺得雞蛋對高牆一定,雞蛋一定100%啱晒
依家成件事
演變為
全部主角都係被迫拍攝
全部主角個中學成長都被摧殘
全部主角都係唔同意公映
所以校方同導演都俾人攻擊成地底泥

但其實就淨係得ling係反對公開放映
佢覺得都同意拍攝

咁你都覺得無問題?
所以出現左一個汁男反左一套AV黃明志訪問有講
P牌打手PR帶風向支持張大盜拎最(仆)佳盜演, 訓身支持, 呢舖撐你, 希望你之後出到糧
張大盜日日演活老屎忽爭名遂利嗰種無恥, 值得拎獎, 期待佢上台講: 我攞獎喇, 你唔好唔開心啦
剪完知道阿聆唔鍾意,係有問過事主想點剪,不過唔覆團隊
呢套戲嘅意義同價值同道德倫理係兩回事
張導演確實拍出一套史無前例嘅記錄片
但唔代表咁就對被訪者嘅傷害減少
犧牲自己嘅師妹去成就一套偉大嘅作品
做人唔應該係咁
依家搞到可能出面啲公司都唔敢請呢條女
容乜易郁啲又萬字文唱公司
今日阿聆心情點?唔開心記得出post
不要說 條友cls
試著說 條友受保護
其實呢D都唔係好Care

我不嬲都係講無同意書就所有討論都係Bullshit, 做電影要做好Paperwork Common Sense黎

你講到幾冠冕堂皇都好, 一張簽好既合同, 一份咁簡單既野你都無做好
一切都係Bullshit

「同日,張婉婷於港媒《商台》一個節目中向有關事主致歉,並承認從無經王卓聆本人同意就公映。

張婉婷說:不好意思,阿聆(王卓聆)。你開心一點啦,我們現在不做了。你知不知道?所以令那些女生困擾,我要道歉……那一定是我們做得不足,人是比電影重要。任何女生想隨時離開不拍,這是隨便的。

張又對公映解釋指,過去一段時間在優先播放的「包場」期間,觀眾反應正面,故認為即使公映不會有負面影響。又指參演學生於2011年曾簽署公映同意書,隨後的放映活動,阿聆的家人亦有到場觀影,故認為阿聆已解開心結,於是在阿聆無簽署第二份同意書下決定公映。」

廢事你地Spin Spin下又話咩有合約又盛, 我就Keep住Po張導認無合同呢Part
打手嚟, 開定#1預咗#2炒熱個話題, 想帶風向話網民推張大盜攞獎, 最(仆)街盜演會跟向一世
最撚On9係成班企係道德高地講私隱,香港人呢平時一有啲咩流出呀,邊個做雞,邊個有咩黑材料,關你撚事咩,但係屌你老味一撚定周街唱,果時又有冇理過人地想唔想周街知?有冇諗過私隱嘅問題咩?有咩權利公審人?一有光環攞呢就可以沖撚曬出黎,同平時啲style轉撚曬,學人講私隱價值真係好撚噁心
咁即係一路錯開, 而家有人話唔應該, 你就話你平時又唔講而家先黎講??偽善, 然之後又唔改, 一世繼續錯落去

同世界脫軌係有原因既
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞