給十九歲的我 張婉婷 #1 fan

1001 回覆
1316 Like 460 Dislike
最後一句打錯字:我完全明白這是什麼邏輯?
[img]圖片網址[/img]
多謝你第二句就幫手推翻張導同護航人士們講嘅「個個睇完都話好正面」

樓主pin呢個
呢啲正宗越幫越忙
根本最抵屌其實係呢啲盲撐
因為佢哋唔會等到最後關頭,等到成套戲已經完成,等到成套戲已經過晒批審。但阿Ling, 咁遲先講,佢真係冇責任去承擔,而家佢要面對嘅嘢?

唔係阿聆咁遲先講
係導演太遲先俾人睇
如果導演肯批審前俾嗰幾個女仔睇一次
件事都未必搞成咁啦
你不如諗下計仔點幫阿聆討回公道仲好
睇完嘅人大部分係好評架喇

阿聆篇萬字文擺明就唔係單純發洩
作品重要定人重要?
唔可以剪咗佢嗰段?
成篇文充滿謬誤好心就收返埋
你其實要答到
點解冇6張同意書,都要公映?
校董會係最大責任最錯
但張婉婷亦唔可以話自己唔知
2021年12月事主已經表達得好清楚
2021年 人地明明就表左態
未爆萬字文出嚟前好似無咩人負皮
係咪唔俾網民突然真心尊重私隱

你講左成段係冇意義
1人地就你,因為對母校感情,信任同想睇埋至決定。
2 睇完,唔接受,只要冇最後同意書,就冇得公映。
勁簡單
有個阿佘當年中一係自己簽
//因為有人唔開心,所以立即將這些初心變成係邪惡,惡毒。我完全明白這是什麼logic .//

就係唔理人地唔肯簽consent 嘅意願硬推然後俾人屌嘅logic

between 唔肯簽consent 好似係張導演本人親身認證,佢同學校都係知情人
認同你啊,佢嘅初心可能唔惡毒,係學校同張導演本質就好撚惡毒
最奇怪係,嗰幾個女仔都有係電影放映會開心合照,上鏡,岀show幫手推廣套戲

感覺好開心,仲有全家岀動去放映會

咁樣嘅情況,我好難相信佢哋係被害者
請問佢反口咩?
佢成年後又冇簽。
1. 擺明就係錯咗,係抵屌,就唔好和浠泥喺度講「有爭議」要「討論」。
一早認錯做好damage control,加埋如果少啲樓主/林作/陶19呢啲盲撐場火根本唔會燒到咁猛。
2. 咁而家就係討論佢錯嗰一樣「冇聆同意下公映」,就唔好拉埋另一啲值得討論嘅嘢嚟混淆視聽。你感動還感動,佢錯就係錯。
3. 我都覺得可惜。我都希望大結局happy end大家拆得掂,所有程序ok、所有主角非被逼下知情同意公映,到時上得返我都會想去睇吓有幾好睇,但以而家加害者們錯都未肯正正經經認嘅情況,我諗好難啦。
可能仲有啲精彩野未揚到出嚟
講得好!
我冇睇過套戲,冇得評價內容,但係如果係程序上有疏漏,啲處理手法係咪有問題,呢啲要學校自己解話,點解校內放映會比變公映,學校想點,呢啲要學校自己出聲。套嘢可能好好睇,我唔否認,我自己重睇秋天睇到盒帶壞咗,買VCD,VCD都壞埋,有串流就得閒睇下。我唔否定阿導演係勁,所以套戲會唔會唔好睇?應該唔會卦,我唔知亦唔想知,成件事好奇怪。

但係呢,睇下戲了解後生仔女想法就真係難聽過粗口。

屌你老母,你唔係第一個咁講。大佬呀,係大家變成老餅之前,收成期之前,邊個冇做個後生仔女?個L個係阿媽個閪門拉出嚟就老餅收成期呀?全L部都係西門李? 做過後生就好好回憶下,其實一啲都唔難理解同明白。全部on99。

好似開頭講,最大問題係學校同班L屌校董同佢地個濕尻法律顧問。導演?都老屎忽啦,有冇份唔覺意逼迫咗啲細路佢自己先知。我知佢做咗擋箭牌,保咗學校同班濕尻校董,佢地以後一提起件事就會怪舊生,怪網民,班L屌乜錯都冇。你話吖,班L樣有冇道歉過?冇呀。個垃圾校長字裡行間咪又係怪啲學生唔配合,玩陰濕。everything is wrong 啦。

有啲畫面有人唔想畀人睇?咩野畫面?今時今日過到電檢可以有咩野畫面?咪就係話年輕人唔知衝動囉,唔通直接話個濕尻政府錯,唔好傻啦。有冇人搵五毛PR搞尻人?班電影人我就唔知啦,最想搞死電影圏係邊個吖,咪就係班土共慣性五毛囉,人民鬥人民佢班PK就最開心啦。
我純粹咁諗

如果父母代仔女收左錢

如果仔女最終唔拍/18歲後反口使唔使嘔返舊錢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞