給十九歲的我 張婉婷 #1 fan

1001 回覆
1316 Like 460 Dislike
咁同導演冇經過學生同意公映有咩關係?
d黃c小朋友係咪冇睇過非法移民/玻璃之城
岩呀, 而家就係無
反而呀聆有份無簽既Consent Form
點睇連登仔19年水人去衝
其實平時文具鋪買嗰D租約, 所謂既借據欠據, 全部都接近係廢紙黎
我係負評如潮之前,自己去戲院買飛嘅觀眾。

如果唔判斷性格,只講正常智力,
簽左同意書,就應該尊重承諾。
阿聆係片內係一個成積好嘅早熟少女,識睇中文字,
相信佢有理解能力知道自己簽左乜?
1有

2 當事人親自講都仲唔夠? 傷害唔一定係肉體上, 精神上傷害一樣沒齒難忘
份嘢咩consideration都冇、學生可以從中得到啲咩(唔係啲咩「意義」呀)都冇列到
大盜同學校咪試下攞呢份只係draft嚟呃學生妹嘅紙仔上court囉,用律師信浸死班學生啦
其實係處理得唔好姐
一早del左聆個段 搵人補上咪得

應該行內慣性咁做法
但唔記得左呢班係學生 唔係專業演員
都未必係廢紙
不過難證明姐
所以一定要銀行過數留紀錄
都係嗰句, 今時今日咁樣做野, 咁撚求其

去文明世界俾人告死左啦
法律上父母幫仔女簽既成左年仔女係可以去反對
所以拎上庭係有得打 你講個d咩柒書簿雜費係父母自己用自己錢比 你垃撚圾比喻
你講下佢成年之後簽過啲咩?
//唔理張通告寫嘅嘢合唔合理,當初未夠18歲,老母幫佢地簽咗,仲有咩好拗?//
好多野可以拗,要理架 就算係當正式合約咁簽,啲條款係明顯地不公平嘅話,簽咗都可以void咗佢
你估好似啲電視劇咁「你打咗手指模畫咗押架!嘩哈哈哈哈哈!」咁呀

張野本身只係通告,仲要係明顯只保障攝製隊嘅權力同英華權益,對學生及其家人完全冇任何保障,呢啲咁唔平衡嘅文件好可能唔會受理
19才子就係冇諗清楚呢樣野就出聲,所以柒一鑊,今次唔好跟着佢錯

另外你舉嘅學校費用例子完全唔關事,可以嘗試整個好啲嘅例子
答唔到?
係, 呢個都係另一個重點, 所有野無Black and White Support都係廢話, 廢話只會令堆野變廢紙
成年之後,佢同副校長一齊接受影片嘅訪問
諗起香港小姐提到啲crew營造到「個個都簽咗喇你等咩」
果然好有19年啲狗玩good cop bad cop、同手足玩囚徒困境嘅風采

班fans話套片難得反映到社會變化又冇錯嘅
但似乎拍套紀錄片講呢套戲behind the scene一路以嚟有幾災難,更加反映到社會變化
訪問=簽?
根本就算有簽到consent,任何一個女仔行出黎話自己唔接受公映,所有人都會撐佢架啦,因為人係最重要呀嘛,仲要係年輕人,女仔,個光環再大啲,阿聆口講話關係好,又肯拍張導其他片,一個屈尾十就可以反口覆舌唔同意,佢講既野有幾多係真要諗下囉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞