給十九歲的我 張婉婷 #1 fan

1001 回覆
1316 Like 460 Dislike
講得好
//作為導演你一定軟硬兼施氹佢拍落去//

姐係無屌錯佢洗埋d那渣手段啦
你戲都無睇過
就唔好懶係道德咁「人係緊要過電視」
好笑,我睇唔睇佢啲片係我個人選擇,無需要遵循你心意進行,至於人地罷睇關我撚事。幾時都鐘意道德綁架咪就係你呢啲人囉,我係粗人,我鐘意睇又點唔睇又點,錢係我既,我唔睇就唔睇,我個人選擇就係抵制張導。成日偷換概念,將一堆牛頭唔撘馬嘴既嘢放係上面,有啲成年人自願拍但比有心人放上網,有啲想人睇結果比人恥笑都要入我睇唔睇?btw啲素人鹹片我無睇呀,又點呀柒頭,係味你老母月經不順,係香港網民都要入我數,我係唔睇就唔睇架啦,何況要我畀錢,係唔支持就唔支持架啦,好嬲好嬲

講得好好
套戲係咪一套好戲同需唔需要公演我覺得係兩回事
一貫取態
兩邊都有問題
張導明知有人反對仲上大銀幕 佢就係要take呢個risk
呀聆 我只可以講一個人做咩決定都要好小心 無論咩年紀都係
香港無心理醫生架
好文一推
人在外地,好想睇
想知樓主點睇成龍
佢地d「校園生活食飯拍拖講粗口」其實唔係重點
係借依幾個女仔反映千嬉千代嘅成長
同香港十年嘅變遷
好有價值

香港無心理醫生的
根本無咩特別
你傻左
佢個人背景係點 完全唔係重點

重點係 搞唔掂 班學生妹
學校又用法律達學生

點知最後 原來 無法律基礎
即係 條片 你幾用心去拍都好

演員自願全心去拍 當然無問題。
依家係被其他人,被文件控制下 喊住拍完條片

迫良為娼 呀

導演拍到出神入化又如何
佢上晒神枱又如何
條片勁正又如何?

反正香港都無咩公義可言
咪繼續迫條囡上屋頂

av 女優肯拍片,起碼有錢收
每個人心裏都有一個價
迫良為娼,咪試下比幾億佢得唔得囉

唔得就咪再護航
都費事再解釋點解睇過未唔應該影響背後倫理。
如果你認為可以因為電影嘅好就可以無視人倫嘅,自便啦。道德標準唔同真係冇嘢可以再講。
P.S. 話人懶有道德唔會justify到冇道德。
聽到好心痛
上得最好就有錢收喇

問下李慧詩 運動員係咪都講錢,乜春驚商業衝突係咪講緊錢

妹豬係聖人就一定,你諗野太dirty
佢自己攞嚟 唔好喺到怨叫佢

引述某巴打

https://youtu.be/SgcMotoMwMk

如果你睇過哩條片,睇下Ling一年前嘅態度係咪好令人覺得佢支持部電影?片中嘅佢已經讀緊大學/已大學畢業,所以唔好話佢被逼拍。
我覺得佢係有出爾反爾,唔係一直明確表達反對電影播放嘅立場,佢嘅行為有份導致電影推出時保留佢嘅片段。

佢自己喺副校身邊都默許
咪係

條女出完篇文
反而炒起左套戲

以前邊有咁多人睇紀錄片

香港啲觀眾食花生過左陣就乜都唔記得啦
其實採訪片段 真係要consent先播得上電影咩
大把電影都有公眾人物嘅採訪片段啦
又唔見你咁正義出嚟講
知唔知咩叫紀錄片
支持校內放映,DVD 同公映是兩回事
拍記錄片都被人講到「跟蹤偷拍」
我係電影界都想喊

就算簽左同意書
個女仔播播下又反口
D人咪又係會屌導演同學校
哩度兒登嚟
係咁上下質素
你on9定點?我理得你粗唔粗人,雖然你講晒粗口,我亦都唔會理你個人選擇睇唔睇19或者睇咸片,我以係想講個理據中性質問題。

如果「當時人不願意」就應該罷睇、被公眾聲討、作品下架。咁我舉的例子都係更應該要啦以你理據,點偷換概念法,

可能大家會諗d片唔係我拍我流出,我作為觀眾有權笑有權睇,但大把影片創作者、網民拎來二次創作同改圖金句sticker啦,如果黎生、動漫節毒撚佢地出來話本身只係預受訪,冇諗過拎來比人放上網同比人用張圖二次創作,係咪所有用過佢圖片的YouTuber要下架返影片同捐返d錢出來。

我唔係支持張導,只係唔滿意人地拎「人權」出來講,依個社會本身都係咁唔公平,只係大家被人帶風向,加上今次係女仔、名校生、女權拎晒光環,好撚偽善lor
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞