給十九歲的我 張婉婷 #1 fan

1001 回覆
1316 Like 460 Dislike
不嬲都有acknowledge佢無得到ling張同意書公映係唔岩

同我上面講嘅嘢無衝突
依家導演俾人攻擊嘅嘢
除左 「無ling 同意書就上映」
仲有「全部主角都係被迫拍攝
全部主角個中學成長都被摧殘
全部主角都係唔同意公映」
咁對佢公唔公平?

你又覺得無所謂 唔駛care?

你口中嘅問佢想點剪係幾時發生嘅事
過電檢甚至校內首映前佢都冇機會睇final cut
一時又話佢中三就反對繼續拍
比你cap到,跟住啲友仔又轉話係DVD ok,但反對公映
有合同既話 consideration喺邊?
有合同既話 其實好歡迎直接告個女仔毀約

唔洗喺到話好戲又乜又柒
再講啦, 呢D都係口同鼻拗, 無結論無證據既野唔知討論既意義同價值係邊

對維護張大導既人格無乜興趣
套戲好睇人人知,而家係個道德同程序問題
你用咁既方式拍出嚟,恰鳩個冇權力既靚妹就一定
你要take 呢個risk就一定要面對公論
件事好簡單乍嘛,個妹唔想上
你咪剪哂佢個part囉
但剪完又唔夠好睇唔捨得丫嘛
咁咪即係想拍套好戲,學校又想拎個名
At the expense of 個學生既privacy囉
有咩好辯護?

利申:的確覺得屌得個導演太惡毒,但唔等於冇問題,最仆街反而係學校高層,但學校醒爬識縮埋唔出聲
其實好多consent 都是參加左可以退出,就算就完都是咁
外國大把project 是個project 接近尾聲有參加者想withdrew consent, 基於意願是可以完全delete

張婉婷就是冇咁做
柒到咁重想拎獎?記者朋友, 起個標題:網民公認最(仆)佳盜演, 跪求即時頒獎
爾冬陞:對我而言,好大件事咩?我睇CNN新聞,土耳其可能死兩萬人對我嚟講仲大件事。
老一輩對於D人權私隱野不嬲無乜意識
佢地嗰個年代一直都係劃唔清條線, 都傷害左好多人
多數反既都係無睇過套戲 人講佢又講
多謝分享
睇睇先
其實一早唔好呃個細路話簽咗冇得退出迫佢繼續拍
都未必發到咁大

自己手法仆街在先而家走黎怪人
你知道佢一開始就諗住十年後拎條片公影?

可能就係講緊佢
人哋cut晒就得
阿聆cut晒就唔得
係都要搞到咁麻煩為乜
喺學校做明星咁,幾型呀
不過自己玩完玩罷,唔想玩 lu
咩話仲要拍多幾年
咁我喊啦

因為無證據無結論
所以佢俾人點攻擊都無所謂
而唔係應該理性分析還原真相
多謝賜教
係呀偽善撚,鍾意就講私隱唔鍾意就揭人私隱先係最接軌最撚貼地

睇過反而會明
我支持政府, 愛祖國, 唔好將呢仆街行為spin到因為投共先被人狙擊, 抽生19志雲呢啲小黃人盲撐都畀人屌, 亦無我呢啲收成期愛國藍人支持, 就知唔關政見事
無攻擊過其他, 只係原來無Consent Form

呢個真係就係多謝賜教, 原來約都未簽好就學人上映係咪傻左
冇俾錢冇合約都唔俾退出
係你你點諗? 用你條閪命去成全人?

再講 你條命就閪到可以用完即棄姐 人地覺得自己唔值
薑汁
係…
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞