Toyz:我對香港毫無家鄉情懷

1140 回覆
632 Like 2120 Dislike
唔係幾鍾意連登仔成日逼人表態
佢之前政治冷感單野道完歉之後開始關注
你覺得佢做唔夠 唔理佢咪算 佢表態日日關注都唔會有咩幫助架
d KOL又唔係會上前線幫你隊冧哂d黑警
又要屌又要比知名度佢唔知想點 呢d野冷處理咪得
其實佢講得岩 香港出世既人本身就好重殖民地色彩
完全唔愛"國" + 唔重視文化傳承 + 極度祟優
咁佢邊到有講錯 答左我先
唔表態完全無問題 但佢講咁多藉口一句講晒咪都係錢 駛咩話自己當時低潮冇香港人關心佢
老實講經過上年都知佢咩料啦唔係俾公司拎住支槍佢會道歉咩
對連登仔嚟講唔啱聽就等於錯㗎喇
人哋做到世界冠軍
唔通連登仔會對支那有情懷咩
真係港獨果陣, 一定日日笑鳩支那D爆炸新聞啦
同藍絲廢老講13碎游水落香港搵食,15碎落地盤建設香港有咩分別
兒登仔 連屎來母同達狗都整唔死啦
仲話想整死人地台灣streamer 以為自己邊個
"依加唔撚理利益"?
佢係諗過利益先唔出聲姐
可能佢大陸有生意呢 你點知
佢咁撚貪錢點會出聲等比中國封殺咩
原來支持送中都無問題為咗睇直播可以去到幾盡
條垃圾反送中嗰陣佢先話自己因為失言出黎道過歉
依家又衝出黎柒
达哥
達狗收晒皮啦,過街老鼠
屎家軍都冇咁串
岩呀!屌你老母腥港人無事果時中意睇人仆街批鬥內耗乜都做齊

而家唔夠抽就叫人表態、屌尻英美唔幫

呢d撚屌野真係香港大先做得出
等睇佢又出黎道歉
而家人哋肯定賺得多過90%連登仔

一個人冇屋企人/親戚 又冇乜錢
隻身去外國求發展真係唔容易
(你用老豆老母錢過嚟讀書享受另計)
你真係要融入人哋社會先得
你估佢冇經歷過畀人歧視
同埋冇屋企人朋友嘅孤單咩?

你地連登仔連自己comfort zone都唔識走出
又喺度話人
你哋咪一世咁失敗囉
繼續羨慕人哋喺台灣揸台妹波
un un打機等收錢
因為你哋係一堆淨係識埋怨社會不公
而你自己根本冇盡過能力改變嘅垃圾
年年少年狗訊都有個summer camp
有年政府推電莖‘運動’
少年狗訊就跟風向啲𡃁仔sell 電莖
有年就請咗toyz返嚟
我冇參與
所以都唔知佢係上台打機定咩啦
佢上次有咩用詞衰?
政治冷感不care好衰
上次係比台仔屌佢作為一個香港人但對家鄉事一d認知都冇
台灣人好多都講情懷,你今次咁講仲撚大鑊添啦
對好多台灣人黎講,佢只係一個沾台灣光嘅香港人黎咋
冇tpa邊有佢呀
而家唔關大唔大愛事,正如其實好多香港人老實講真係對香港冇咩好感
純粹係因為住呢個地方想保護下佢
但呢條粉友係自己係香港想反水結果不成比人反咬
跟住扮到自己先係受害者咁話香港咩都冇比過佢先話冇香港情懷咋
人地對香港無歸屬感都要批鬥
你當自己香港人先會咁諗姐
佢根本唔當自己係香港人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞