Toyz:我對香港毫無家鄉情懷

1140 回覆
632 Like 2120 Dislike
佢同鐘培生單野 我都有追過下
懶人包
Toyz 覺得電競(LOL)開始走下坡,於是簽左俾鐘培生
選擇左月薪>抽佣 // 穩穩定定幾皮野簽十年 生活算穩定
點知簽完之後,大陸做直播搵到勁多錢嘅,之後佢就開始想走人
其實佢都係等大家認清佢係一件垃圾 唔需要對佢有咩假希望
有你依d on9 fans真係福氣
邊度錢多咪想去邊
但簽左約走唔到就屈9人
佢同鐘培生單野 我都有追過下
懶人包
Toyz 覺得電競(LOL)開始走下坡,於是簽左俾鐘培生

首先係tpa簽得平,hkes高價所以扮手殘簽比鍾生
佢最後返到hkes咪又係簽LOL教練
真係覺得LOL走下坡做咩仲要做LOL教練
更加唔提佢而家都仲實況打LOL
選擇左月薪>抽佣 // 穩穩定定幾皮野簽十年 生活算穩定
點知簽完之後,大陸做直播搵到勁多錢嘅,之後佢就開始想走人

其實仲有好多野,當中仲有佢偷用hkes名義去簽約比人捉到
跟住打假賽呢d唔講
最重要只係raise gaming比高價挖角佢又想跳糟先搞一大輪野出黎抹黑咋
解約金簽約個陣白紙黑字寫啦,仲可以話人地夾硬留難佢先開咁高
條76最撚成功係成功吸納到一班中小學雞fans做死忠

「鍾培生天天找律師弄我」 係因為你出本書然後係入面多次對佢公司做出抹黑

自己成日開台消費佢都冇屌你啦 你出埋書咁樣抹黑人公司 人地做番法律行動有咩問題

其他野唔知 條76眼入面得錢我100%肯撚定 番去改變電競風氣 721班黑社會夠係話保家園國
挖角係佢想番大陸做 鐘生果陣cap  tozy同人對話紀錄都寫明佢話大陸開20萬人仔一個月 然後話其實算低 所以點都唔想留hke

只係最後搞到咁大單野佢無得揀先要留RG再簽番英皇
咁既然冇比過野人 你憑咩要求人地
班後生肯付出肯犧牲 唔代表個個都會咁做
我不嬲都當佢係台灣人
其實佢講既野冇錯,香港免費教育的確係強逼性,佢17歲就憑自己去到台灣發展自己事業,香港又比過d咩佢?佢依家唔係話要支持中共wo,佢只係話佢唔care香港,出生係香港就一定要支持香港?依個又咩道理?同中共有分別?身為支那人就一定要支持中共

有了解過佢既人都知佢已經當左自己係台灣人,既然佢要做台仔,咁又有咩好屌?係人地未出名既時候,向佢雪中送炭令佢名成利就既係台灣公司,關你香港咩事?
點會一炮簽10年咁on9
肯正面回應未
又一件唔爬文就衝出嚟嘅盲撚
你自以為是到令人想笑,就係爬完文先打依段野,依家人地表態支持中共?作為一個人冇人唔貪錢,佢點解要同鍾培生講有人用廿萬請佢,而唔係毀約自己走呀?你有返過工都知過塘一般都唔會兜口兜面同公司講要過塘架啦,會同公司講既原因最大機會就係逼公司加人工,公司唔肯加比佢,之後搞到有依件事既出現,成件事都係利益衝突,都冇邊話邊個岩唔岩,之後得閒無事鍾生都搞9佢,呀鍾生又好岩?一個普通選手你又覺得佢可以搞鍾生d乜柒呢?人地覺得自己應該搵得起依d錢先會出聲,又有咩問題?鍾生自己小氣又好似比你地講到香港之光咁
睇嚟你冇追開件事
當年有單"中共迫我打假賽"
自問有幾多人出黎幫佢?
其實佢講得岩,佢個心早就已經變左台灣人
以前有接觸過電競既都知鍾生份人係點架啦toyz係有傲氣,依個真係冇得講,憑佢屌9韓國教練個單野都知佢係點,但韓國人本身自己都係自大狂,但鍾生自己都唔撚係好得去邊,但家陣有人話要支持中共咩?到佢真係支持中共再講啦,人地唔認自己係香港人咪由佢囉,關我地撚事咩
香港人本質同支那人根本冇分別,用中共個套去欺壓其他獨立個體個個講到冇香港,佢就拎唔到世界冠軍咁
今日香港 明日台灣
到時睇下佢點
有傲氣就唔洗果時做傻仔吸人氣
仲話人地鐘意睇佢先扮
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞