Toyz:我對香港毫無家鄉情懷

1140 回覆
632 Like 2120 Dislike
真 好明顯佢只對錢有情懷
住到16 歲自己口講出嚟都識講到香港同佢無關

佢後台係英皇
英皇同大陸
自己諗
佢唔當自己香港人 就好似新疆 西藏咁
你以前都唔會care呢d事啦 講真呀
以前新疆同西藏抗爭 比人屈恐怖分子果時
中共咪都係出晒兵去鎮壓 香港有幾多人關注同發聲
咪大家睇cctvb新聞 關注下愛回家仲有幾耐播
只不過今日主角變左香港 大家先會覺得自由民主重要
佢今日唔當自己香港人 講真佢唔關心我完全理解
大撚把連燈仔日日咪都係去黃店打卡好嬲好嬲咁
利申:非引戰 香港獨立 唯一出路
因為如果你地界定咗76toyz 係藍
班友就唔敢睇人live 人生就無哂意義
真係好撚ON9
有時間放係twitter戰線唔撚好
批鬥個對香港無感情既人
鍾生要搞死佢!
片都刪埋啦 我都得好成功喎
又可以順便比台灣人睇佢有幾on9
日日咁比香港人搞法
淺黃/中間都變到不理世事啦
除非你忍到罵不還口
人地道左歉 又唔放過人
咁冇得怪人
你睇新聞都會間唔中見到美國黑警亂開槍射黑人/用過分武力啦
可能你睇嗰時都會屌咗聲
但係你會唔會去信美國警隊你對依啲事情嘅不滿?
同屎家軍一樣
網絡/人間垃圾
屌你老母你頭16年無享受過9年免費教育?反骨仔唔識感恩當資源係老馮?你唔係做第二次反骨仔人地會告得你入?聽講係你死死地氣向人賠錢庭外和解架喎?唔係理虧點解唔堅持打落去?
果時佢為錢搞散左TPA已經知咩事
其實唔駛理佢就得
諗緊乜水,以為係嗰個組合
佢講得啱,佢一身本領都係自己練返嚟,香港頂多俾咗佢光環同知名度佢,根本唔可以話香港孕育佢,反而喺台灣佢先俾到成功佢。所以都唔怪佢對香港無感情

如果因為佢唔愛香港就屌佢嘅話,我地同nmslese有咩分別呢?
睇親toyz留言室一定有班柒頭係到叫人表態
煩到本身都叫支持香港嘅台仔都嫌你地嘈
班人形豬靚唔撚切幫倒忙
真係事實 事實係香港冇比過咩野佢
學業唔好 屋企又窮 入hkes事業又唔掂 又比港女飛
對佢黎講香港冇乜值得開心既野
對離開左香港既人有期待本身都癡人說夢
香港事業係佢自己想反水結果不成
你講嘅港女係佢比hkes搞緊,欠債個陣都冇飛佢都算係咁啦
佢係香港唔好嘅野全部都係佢自己造成,怪香港

又冇講怪香港 只係相對地香港既事對佢黎講wfc
丁特都講發聲係為自己唔係為香港,今日香港明日台灣。

而家唔係你當唔當香港屋企就發唔發聲,係你有良知你就要發聲,為港為台。始終完全統戰香港後,下個必然係台灣。

我諗台灣人要好好諗清楚,你地講左咁耐怕啲港仔黎到台灣無心抗共,甚至為錢賣台,你地好應該諗下應該點睇Toyz呢番言論。

今日話香港無錢揾唔撐,難保Toyz他日揾大陸錢賣台。

老老柒柒 香港係近呢一年見返啲人性光輝

其餘時間嘅香港人都係鬥mean鬥膠當有趣 真係應該反省吓
用香港人身份黎突顯自己唔同 真喺好肉酸
其實討論佢只會比佢有人氣 冷處理喺最好
Btw 希望到時作會幫台灣呢個比一切佢既地方
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞