Toyz:我對香港毫無家鄉情懷

1140 回覆
632 Like 2120 Dislike
撐唔撐香港一件事
但你作為個公眾人物
剩係識自己講政治冷感 開台打機唔講政治
灌撚輸哂d垃圾思想比d小朋友

我相信呢到冇乜邊個有睇呢條柒頭台
會睇佢台 又donate比佢問佢點睇既應該都係佢d fans 咪屈落其他人到話人迫佢表態
條友過左台灣搵好多
d台仔又好buy佢 9up
直播d人幾千幾千咁送俾佢
有無咩方法搞到佢仆街
呢壇野我撐佢喎
香港由頭到尾都冇欣賞過佢
換著係我都冇歸屬感啦
唔好同我講咩公眾人物就要做榜樣
每個人都係個體 唔奶共就冇問題
岩阿 你上面條仆街仲要扮勁問點搞到佢仆街
冇 tpa既地位係台灣好撚高
因為tpa之後就冇一隊打得
香港人就係垃圾 崇外反港
從來唔支持本土 made in HK就踩咗先
到今日都係 然後怪人地唔愛港 哈哈
我屌你啦 知本土文化同民族意識幾重要未?
人才我地大把 冇人冇資源去支持發展姐
痴線 見人搵得多就要搞鳩人?
咁佢以後唔好返黎囉。
佢對香港無感情,香港人都對佢無感情。
佢講到咁盡就唔該比d 志氣,以後d 片一粒字都唔好講關於香港既野,呢個係關乎佢既人格,如果佢仲有既話。
btw, 香港乜都無比過佢,我唔撚信。只係佢冇留意、發現同珍惜。
而家講緊人權,講咩家鄉情懷歸屬感?根本條友重點都放錯。
照咁講,如果佢係大陸人,佢係咪一定要支持黑警打死班示威者,因為佢係大陸狗既話就一定要對中共有歸屬感?

條7頭藍就藍啦,講咁多廢話
有冇自私啲,你去度度都會比人呃㗎啦,一味話香港搵唔到食就唔認自己喺香港人,你老豆老母親戚仲喺香港住㗎

曾經黃過
柒了柒了
點解唔可以迫佢表態? 佢首先係個香港人! 王毅教我既
香港人(在台)唔幫香港人就要nmsl!
連登仔已經進化到同啲小粉紅一9樣 非黃即藍 冇中間地帶 而家佢有冇瀨共先 人哋係台灣打比賽 紅起 你地又係到痴 佢如果留係香港真係等乞米
要舉報了
佢個陣老細鐘仔係反佔中
76toyz真係好撚多打手fans
skip哂啲重點然後話無錯無錯好撚嘔心屌你老母
咁老實講句,佢所有成就都係台灣畀機會佢,一開始打電競又係,世界冠軍又係,直播市場都係

香港畀過咩佢?垃圾屋同垃圾童年囉
當你冇外資搶樓就自然會有香港資金頂上,唔見得一定會跌
當初toyz離開香港去台灣打機既時侯啲人點笑鳩佢?如果你地無打開lol,無留意開既,可以問下or自己人搵下啲舊post睇下。
當時九成登仔笑鳩佢好撚快出局,又打機無前途呀,柒出國際呀,讀唔成書呀總之幾撚難聽既說話都有。個個都想睇撚住佢仆街,無人信,都無人想佢成功,其實根本呢個就係新舊燈既文化。
到佢真係打撚左個世界冠軍返黎,啲人先開始轉風向話支持佢又盛。見佢賤既就踏多幾腳,有啲成績既就孔明上身話睇好佢。
佢自己都知自己資質差讀唔成書,係香港無出頭既一日。生活喺香港制度下如果你讀唔成書你基本上就玩完左一半,佢都係喺香港呢個變態社會嘅受害者之一。咁你地覺得佢會對香港嘅歸屬感有幾多呢?
佢只喺香港出世同香港長大,但佢由發展到成功都係台灣,支持佢嘅人都係台灣人。佢冇教過香港一分一毫,有冇呃過香港啲乜野,佢今日得到嘅所有嘢都係靠佢自己去打返嚟嘅。姑勿論打機係唔係一個好嘅興趣,你哋自問有冇膽量去為咗興趣離開香港發展呀?
香港生活辛撚苦,讀唔成書冇出頭,佢連為香港人都得唔到香港人嘅支持,你哋就咪撚怪佢點解佢對香港完全冇感情啦。
相反佢依家咁撚坦白咁撚直接回應,好過大把人好撚虛偽咁回應。
Sorry for 1999, 唔係佢fans,有感而發
連衛兵同小粉紅有咩分別
逼人愛港 表態支持hk
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞