Toyz:我對香港毫無家鄉情懷

1140 回覆
632 Like 2120 Dislike
家鄉情懷?佢真係訓撚左定死撚左,而家講緊中共打壓,有良心都知要做咩啦,家鄉情懷你個老母咩。家鄉情懷你去海洋公園啦
唔出奇
人地走去台灣發展
班香港人仲係咁笑鳩人香港人打咩世界賽
30歲退休點點點
隻GAME唔興點點點
由以前笑到依家 仲想人有歸屬感咩
而且定居台灣咁耐
某程度上台灣先係佢既家
咪同佢講既人一樣 香港人最鍾意睇人仆街 香港宜家咁所以你都唔可以好過
佢咁講又冇錯,香港對佢黎講真係無野好懷念
//老愛叫我表態,光復香港五大訴求缺一不可,林鄭月鵝下台吃屎,表態完然後呢?//
佢咪表咗囉 係班連燈仔追住佢嚟煩先搞到佢發脾氣
佢有邊忽講錯😂
Who?
啱呀,回應下
冇家鄉情懷好出奇?大把人都唔鐘意自己出生地 佢16歲中學都未讀完離開左香港 而家既成就同人氣都唔係香港人比佢 住台灣食台灣咩都台灣 佢跟本純粹係一個識廣東話既台灣人 我真係唔明做咩要屌佢唔夠黃同屌佢唔表態喎
條撚樣係出黎認錯話自己唔再政治冷感
跟住POST 721 反送中運動既事黎消費香港
同係香港搵錢係兩回事
事實
不過連登仔邊聽得落
實有大愛撚話良心發現就要出聲之類

成個世界都良心發現 世界上一早就冇撚左中國啦
認真

其實我認同佢講嘅嘢

撇除政治野唔講

香港人真係本身賤種

有事嗰陣 一齊食屎嗰陣 咪香港人囉

有得攞bc 即刻仆住去啦話知新一代死

香港人本身真係好撚自私 又廢 日日就淨係識打飛機 我自己獅子山下精神好勤力點點點
佢用港仔身份拍片就唔會片入面講廣東話啦
要睇就睇丁特啦
當時係咁笑咩世界賽入唔到圍
到頭2場輸俾ninji 2-0
就笑睇黎要3-0
點知反勝2-3就笑下場俾M5 3-0
笑到世界賽完左都仲話只係-6
唔好賴落佢個品到 因為香港放棄既唔只佢 仲有神J奇

你自己俾伍淑清放棄都會WFC佢啦 何況佢?
鐘培生暗黃 76toyz咁撚憎佢唔藍都專登埋藍邊啦
走啦撚樣
泛民投贊成票唔提得,邊個提邊個係熱狗
然後呢啲娛樂人物反而要jer住唔放
早死早著啦劉健偉 你有冇人性架?
好心啲人就唔好咁七啦,唔係奶人哋講一兩句口號叫做到野㗎,講講下搞到神憎鬼厭,我都打冷震
唔識佢
我就咁睇,我覺得佢語意將佢賠錢件事拉上香港。
要佢賠錢果個人代表香港?
咁既然唔係,點解要咁講?
好似講到香港畀佢既回憶就係賠錢,再將香港拉上佢個人私事。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞