Toyz:我對香港毫無家鄉情懷

1140 回覆
632 Like 2120 Dislike
一個人見到戰爭動亂
社會不公,面對強權
都話冇感覺,呢啲人根本就冇同情心
當初佢廣東話雙排幾撚多香港人支持 donate
點解要吹奏啲人渣
佢出聲咪當多一個幫手
點解要欣賞佢
做左黃就當冇事發生過?
唔通我唔鐘意中國就唔會理六四,新彊果啲咩
你鐘唔鐘意一個地方都好,是非黑白冇得你話唔鐘意。
連登仔學人講普世價值觀

平時開口埋口 Nigger / 蝗 /蝻
日日屌左膠 / 女權運動
紐西蘭單槍擊案幾多人開香檳慶祝

https://lihkg.com/thread/2035963/page/1
https://lihkg.com/thread/1870656/page/1
https://lihkg.com/thread/1062202/page/1
唔好同我講係少數人

好多連登仔只係moral lucky係香港出世
以為自己同中國人有好大分別

以為俾英國統治100年就基因異變呀?
其實只係教育同訊息流通情況有所不同咋

其實係唔係要反思下
香港人以前對本土既支持基乎係少得可憐
更係一沉百踩
只係依家黃色經濟圈
先提起返 香港人
其實本土野係要你地去消費 先會生存到
如果真係一直持續咁講黃色經濟圈
麻煩香港人多d 出錢 支持一d 你地覺得值得支持既本土野
唔係一種春藥效果
而係一種好似呼吸咁平常既消費行為
中立無問題,咁就好好閉上嘴巴,直到共黨搵上你嘅時候都唔好出聲,因為最初嘅時候自己選擇咗中立

其實係唔係要反思下
香港人以前對本土既支持基乎係少得可憐
更係一沉百踩 一大論既漫罵
只係依家黃色經濟圈
先提起返 香港人
其實本土野係要你地去消費 先會生存到
如果真係一直持續咁講黃色經濟圈
麻煩香港人多d 出錢 支持一d 你地覺得值得支持既本土野
唔係一種春藥效果
而係一種好似呼吸咁平常既消費行為
又關鬥黃事
toy支
佢1米8喎
none my business, he's not wrong either
丁特同佢呢條片真係好值得支持
終於有人講人話
大家少d無謂幻想
支共話要武統台灣 佢應該會做護旗手
佢del左條片 但睇番文字 睇唔到佢有邊句係撐政府撐黑警喎 最多都係話佢不問世事 只係諗住搵錢姐 又冇話香港人比人打係抵死 佢喺香港冇D好既經歷 比人笑 冇歸屬感唔想理有幾出奇 唔通你老豆細個日日家暴你 有日差人一大筆數 叫你幫佢還 你又真係幫佢還咩 愛一個地方從來都唔係靠屌 咪當冇左呢個人囉 咁大反應做咩
鍾培生撚鳩你 又入香港數
你老母鍾共個撚樣 又代表香港人?
你被依D富豪權貴打壓 你係唔係更能感受到香港人個種被打壓?
唔係話你一定要叫自己做香港人
但站係香港人一邊都得掛

又DEL左片 留名又睇佢出黎道歉
關政治冷感咩事,ching屌之前都睇清楚先丫大佬

我係講緊你果句,「係香港出世就要愛香港咩」
係同支唔支持人權係無關係,支持人權不等於要愛香港

你淨係cap前半句「全世界都為過香港出聲既人」,黎斷章取義我拉全世界支持香港既人落水

咁你不如淨係cap愛大陸人4隻字,老屈我奶共啦
我對阿拉伯冇興趣
但係我見阿拉伯之春會同情啲人
至少我唔會一句撻埋去I don’t fucking care
呢啲係惻隱之心,人皆有之。
冇惻隱之心,死咗佢算啦
佢地又係on9 走去叫個台灣人表態
冇話要幫手平反,雖然唔會幫手唔會捐錢
至少唔會風流到講我唔撚想知
近日,香港媒體爆料出,陳偉霆於2012年開始投資房產,8年來以個人名義在香港買下5套物業,總價值逾六千萬。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞