Toyz:我對香港毫無家鄉情懷

1140 回覆
632 Like 2120 Dislike
唔係要你愛香港
係要你有番基本既良知
你要做台灣人冇問題 關我撚事咩
但係咪要做到連睇到警畜濫捕濫殺都要無動於衷?
你可以唔愛香港 但你唔好講到你默許呢d事
仲要講到我地係咎由自取咁樣
屌你老母你咩事先?
咁香港又無幫過佢咩,人生一半時間係台灣,都叫半個台灣人
三姓家奴既鳩格
佢食過樂宜爽YY,
達狗依家爽過以前咁多
鍾意幾時開就幾時開台
又光明正大叫人課金做會員

兒登仔追擊 is nothing
唔好理佢算啦 從來無當佢係我地陣型嘅人
如果有日台灣出事佢會發聲嘅話我會respect佢
因為正如佢所講,香港冇畀到佢宜家嘅所有
但係台灣有
咁佢理應會為台灣出聲
否則
佢只係一個過橋抽板
自私自利嘅人
無謂搬咁多道理出嚟
真係事實 事實係香港冇比過咩野佢
學業唔好 屋企又窮 入hkes事業又唔掂 又比港女飛
對佢黎講香港冇乜值得開心既野
對離開左香港既人有期待本身都癡人說夢
係得兒登仔咁愛香港架者
柒頭 係你自己埋鐘共公司身
柒撚左就話自己失落時冇人支持
之後就開台cap水話自己好撚慘
冇收入先叫人做會員
廣告又冇job又冇,好難翻身
講真啦 到而家都咁耐
喂要表態既唔會等到今時今日先表啦
迫乜尻
想知佢之前有無叫人投票
咁佢宜家講點解對香港冇情懷 講到佢入TPA做後備攞冠軍咁 個冠軍唔係佢自己打返黎既?沾台灣人光?人地從頭到未都強調自己係香港人定台灣人 係你地強硬逼人表態 話人賺香港人 佢都講香港人就係鍾意睇人仆街 真係講得冇錯
香港事業係佢自己想反水結果不成
你講嘅港女係佢比hkes搞緊,欠債個陣都冇飛佢都算係咁啦
佢係香港唔好嘅野全部都係佢自己造成,怪香港
其實佢唔係對香港冇情懷,佢係對所有事物所有人都冇情懷。
你睇下佢歷史,同過幾多人反面,起過幾多公司飛腳,你就知呢個係佢本能,唔關政見事
一早退撚左訂

成名後露哂底,除左打機乜柒都唔識
有名你地叫76toyz
如果我地夾硬用香港人去道德綁架佢咁我地同果班話唔愛國就係漢奸嘅支那人有咩分別
咁人地係對香港無歸屬感係無感情咁我地就應該好似班芝麻人咁應該迫鳩佢愛香港咩
好似班支那豬迫鳩我地認係中国人一樣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞