Toyz:我對香港毫無家鄉情懷

1140 回覆
632 Like 2120 Dislike
佢對台灣感情大過香港
身份認同感問題
如果台灣有事佢大反應啲都唔出奇

香港機構對電競一直都冇咩重視,風氣又差
一心覺得以前香港電競風氣很差回去跟HKE簽約想要改變,結果呢? 前前後後賠了兩千萬直到今時今日鍾培生天天找律師弄我

講到好似鐘生食飽飯冇屎柯搞你咁
一路講自由自由
但你又要逼一個政治冷感既人表態
其實人地台灣PTT反而對TOYZ個回覆冇乜點屌
佢唔係政治冷感而係唔識做人,講真唔通人地真係要你兩脅插刀幫拖咩。
而且真係驚得失人,咪講句保重都即刻加唔少分啦,不過上次件事我都已經對佢好失望,所以都冇咩感覺啦。
你地宜家越屌條撚樣 佢就越多點擊討論 又可以再炒一波
不如幫手屌班仲課金比佢既香港人好過啦
佢一開波已經人格有問題
所以先咁多人屌
唔係香港人=一定要支持
真小人總比偽君子好。作為香港人,有時都要學習一下冇付出過真心對人好就唔好要求人地真心付出對你好。話人哋自私個班又不妨諗下自己對其他人付出過乜嘢
笑撚左香港無份養育toyz?16歲前既媒體教育人同事就唔係造就你既一部份?你一直以黎又無香港fans同贊助商?睇撚住你以前贏左就返黎做香港電競之光搵錢,做咁多柒事又就比人當香港人鬧做垃圾港仔,而家撈唔撚成就去台灣講話咩無鄉土情懷講到底又係錢,遲下台灣圈子衰撚左又無晒情懷架喇
都係個句
Toyz一直為左錢
咩香港電競真係不值得一提
如果佢真係有夢想
TPA都可以維持到依家啦
真係呀豬呀貓都講電競
你學下Faker
大陸用幾多錢咪又係挖唔走
自己明明起HKES個陣想跳槽
就話到人鍾生得閒無事針對佢咁
真係唔明條友想點 一堆黑歷史
連登係咁架啦, 總之你一定要出聲支持我地, 唔係就實有一樣野屌柒你
之前搞加泰集會o個時, 搞手講到明話反警暴, 結果俾人屌到仆街. 話怕得罪美國, 怕俾人搶走國際焦點, 要私了搞手又盛.
但轉過頭又話人為利益唔肯為自由, 反警暴E D野發聲, 連唔理都唔俾.
唔表態又屌
表完態講真話又屌
逼人話自己好關心香港先buy
其實就唔係好想理佢呢個人,我就已經唔當佢係香港人,佢自己都唔覺得佢自己係香港人。

佢講嘅有樣嘢值得反思,就係香港人點解唔係去考慮發展本土文化,捧紅屬於香港嘅人?今日就啫住呢個屌,聽日就啫住第二個屌。屌足10年咪又係得嗰吉,人哋咪離開香港揾錢生活。對香港自身文化發展同延續又有幾大影響?

之前都有香港電競選手支持五大訴求,咁之後呢?係咪出嗰post打下飛機就冇下著。有冇支持過人哋?唔捧到佢大紅大紫,咁點透過佢幫香港人發聲?

藍亦邦都黃到發金,又有能力,應該擺啲心機去支持自己友,幫佢哋擴大影響力。多啲follow同支持良心藝人。
見到班粉絲又推走我留言 等我又推一推先
我係咪比佢地block哂0回覆
米飯班主全部台灣人黎,有人揸住枝槍逼佢贏左S2之後返香港貼錢搞電競近排終於走到返台灣
其實佢不嬲當香港係condom,係你班傻仔成日j佢港人世界冠軍je,撈唔掂佢就識番黎
收皮啦你,咁toyz無講錯喎
真係同d微博小粉紅好撚似,口吻十足十
題外話
有無覺得「一心覺得以前香港電競風氣很差回去跟HKE簽約想要改變」 同「想分享夾公仔喜悅」有異曲同工之妙
睇清楚成件事先啦
都唔係屌佢唔 表態
公道啲講,雖然我憎佢,但佢都只係利己主義,只係佢表達得衰
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞