Toyz:我對香港毫無家鄉情懷

1140 回覆
632 Like 2120 Dislike
班柒頭繼續扮盲睇返佢條道歉片先講喇
當初唔做咁多承諾咪無事囉
但問題根本就冇假賽係戰術考慮嚟。
鐘生手足嚟。
佢對香港冇感情係冇問題
但係唔該唔好拎HKA件事推落全香港人到
明明係自己簽完約想反悔唔跟合約,仲要抺黑打假賽
自己想毀約,講到俾人迫害咁
呢個真
咁到底係投資定應份呀
我就冇聽過有投資係應份,應份就唔係投資
然後邊撚到滑坡呀
我只係照你嘅論述換個場境講出黎
我講就滑坡咁你自己講嘅野咪一樣滑坡囉
冇機會發展同冇能力發展係兩回事
你有能力慌真係會冇機會?
唔係話幫政府,但點解政府就有必要去比哂支援所有嘅野
凡事都有先後次序
你都識講投資,你需要展現到你有價值去比人獲利先可以叫人投資下話
前景唔明朗、對民生影響少、唔影響社會運作,咁點解要投資佢多d先
最後
所以你要唔要答我點解佢自己on9違約反水比人搞係香港嘅錯
2千萬個件事又係既
縮你個老母閪咩,邊撚個講情懷先呀?一撚直都講佢係為左錢呀盲撚,邊撚一句有質疑佢既能力?質疑緊佢人品呀,除左屈鳩人粉紅你仲識唔識講野?

香港贊助商係借佢個朵搵錢,咁佢又係唔係用返香港人個朵搵錢?咁賣廣告又唔撚係賺返香港人既錢?台灣就幫佢賺錢,香港就倒佢米?咁撚唔稀罕toyz當初又會返黎香港呢個爛鳩地方用香港個爛鳩朵?

講撚到話改變香港電競風氣先返黎,點知返到黎仲搞撚臭左個電競朵仲一大堆金錢瓜葛,比兩地人屌到深潛又飛返去台灣搵食,呢種人仲講得出情懷兩隻字,情懷我諗當初係有既,無錢搵變左condom掉左咪無囉而家
其實不嬲係唔需要迫人表達
不斷係度鬥唔知jm9
人地想表達自然會做

佢唔表達,你咪自己決定要follow 定唔要
係呀繼續who啦
香港野就係垃圾架啦
外國咁多好野做乜要睇香港
到香港有youtuber出道你就會話人拍得唔夠外國好
到香港人做返外國人做既野你又話人抄

「我堅持到今日的一切都不是香港這地方給我的,我失意的時候你們又何曾對我關心過了?」
呢句佢講得冇錯架,
香港人對於本地野咪永遠闊佬懶理囉,
人地攞獎就沾光,「表完態」冇晒sponsor 先肯課少少金仲當自己養起人,到頭來咪又係唔會尊重自己友既事業,

Who?
你問下自己點解一個二個都who人啦
一心覺得以前香港電競風氣很差回去跟HKE簽約想要改變,結果呢? 前前後後賠了兩千萬直到今時今日鍾培生天天找律師弄我

然後你話人眼入面得錢
有幾多個香港人比過錢佢
你追番下d歷史先啦,點樣扮手傷過hke,點樣假賽事件毀約,講到改變香港電競風氣咁偉大
佢自己毀約可以點?
佢要賠錢係佢自己拎黎

冇RG 冇英皇幫佢
佢依家可能仲收緊皮唔敢出聲
當初hkes開價好過tpa佢先返去咋
跟住佢想跳糟反水抹黑hkes先比人搞你唔講
如果咁理直氣壯做咩唔同鍾生玩落去
最後咪又係死死氣賠錢
都話toyz唔撐香港真係無問題,慘在仲有班傻仔幫佢含
只要佢唔好掛住香港人個朵係台灣搞事
有咩所謂
連歷史都未背清楚就要衝出黎護主
仲要吹到為左改變香港電競風氣...
真係做多左囉...
連楊過都唔知就出黎撐估唔到toyz篇野真係會呃到人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞