Toyz:我對香港毫無家鄉情懷

1140 回覆
632 Like 2120 Dislike
你唔知佢上年講錯嘢俾人退訂到要出嚟鞠躬道歉?
唔會因為利益埋你堆 笑撚死人唔通佢因為台灣空氣夠清新所以係台灣撈呀
其實佢冇講錯
本來就唔係硬性規定一定要愛港
如果對香港冇認同就批鬥
咁同支共冇分別
更何況香港對電競選手的確唔友善
鍾培生又告鳩佢
有心結唔出奇
自己彈出彈入話政治冷感轉頭一知半解學人淺談社會現象?仲要拎香港際遇做擋箭牌喎佢自己柒完俾人屌仲要話屌佢啲人小粉紅?你係咪fans嚟?
其實係班香港觀眾係咁係人地開Live洗版 人地已經唔block佢 係撚咁逼人表態 有無諗過其實睇人打機都係想休息下? 個世界咁撚荒謬 FB IG乜撚都係負能量 點解要連娛樂都沒殺埋?

利申: 覺得佢講得好撚岩 香港人就係鍾意見人墮落 批評 嘈交 質疑

唔鍾意咪退訂 罷睇 人地都夠膽講出黎 你唔鍾意咪唔好睇
佢個段野係咪回覆黎?
有冇人有cap低
依家見呃唔到香港人咪執返渣沙 發老脾笑鳩香港人
係呢度想同劉偉健講,你全家都係垃圾 俾狗屌
典型連衛兵 我係佢見你地日日係到jer住表態都反感啦
講事實啫
民主政府都要
老實講 其實佢冇講錯喎 佢依家其實算係半個台灣人喎
只係當香港係出世既鄉下好正常
唔覺有問題,依啲係佢個人觀點,而且佢起碼誠實,又唔係表面上話鐘意香港,背地裏睇唔起香港
佢又無食你香港條水
又基本上當左自己台灣人
又真係無問題喎
香港死關佢撚事?
客觀d講 我地可以話佢唔係好人 唔熱心政治 唔關心香港
但同時佢唔係藍絲 佢無支持林鄭,中共,犬

佢只係一個普通人
而事實上 社會上大部分都係呢種人 即使我地唔想承認
真係對政治無咩好大感覺 可能佢關注既係自身利益多

我地係咪要哂時間去搞去理呢啲中立既人?
咪只會令呢啲人更討厭黃絲 覺得我地係YellowNazi
公咩道,你依家向台灣咁舒服都係因為有民主自由,依家香港人付出咁大爭取緊,大部分台灣人都撐緊香港嘅時候,你表個態都唔願意嘅不如返大陸算啦。
agger
係講事實
但你條友PR真係好撚差
講到全香港人欠撚左你咁
勸台灣唔好睇佢睇咁多
到時到台灣出事佢一定走去美國其他地方
其實咁講無問題喎我都無當佢係香港人啦 佢獎就台灣隊拎 經營重心都一早去左台灣 關我撚事
咁佢依加有無咁做呀?
硬係要拎返上年黎講
佢今時今日擺到明叫你班表態友收皮
咁佢又無錯,夾硬逼佢做香港人愛香港。同中國有咩分別 去左台灣唔好返黎 898
唔洗諗啦,台灣有咩事佢咪又係第一時間閃人,世界仔一個
咁你去幫敍利亞個啲打仗未
dont make stupid ....
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞