Toyz:我對香港毫無家鄉情懷

1140 回覆
632 Like 2120 Dislike
重要一堆人正皮jm9
搞撚清楚
係佢自己出黎講話政治唔撚關佢事
跟住比台灣FANS 屌
佢同張衛健都係最明白
係香港無太多希望
你估可以佢唔想係自己出生既地方揚名咩
佢係想好定唔好佢都真係唔會覺得香港係佢既家
想迫佢表態既人得中共
自己讀唔成書去台灣打電競
講到全香港人迫害佢咁 笑撚死咩
咁佢講嘅係真話,呢個真係唔怪佢
好心條友唔當自己係香港人,當初就唔好番黎帶港隊打亞運
好心啦 人地都對香港冇感情
你仲要死癡埋去要人做乜要人做物
同啲小粉紅逼人愛國有咩分別
其實陳偉霆發蹟後唔返轉頭恥笑返香港人係超級厚道。。。
喺台灣已經唔受歡迎,仲要鬧走埋香港人係咩玩法
因係台灣唔輪到佢
https://www.youtube.com/watch?v=Z4t1vY0ANng
有冇76打手睇完可以反駁?
一開始屌鳩100萬人出黎都冇問題?
台灣人係聊天室屌佢又係連衛兵屌佢?
佢唔表態? 上年6月已經話唔知103萬人遊行做乜 支持送中 黃你老母
佢宜家割蓆但又用香港人身份賺錢呀
宜家我地比佢屌臭又唔關我事
logic帝
其實佢無講錯,香港無對佢有咩幫助
賺得最多,拎得最多榮譽都係台灣/支那俾佢
不過咁樣,身為一個香港人都咁冷漠咪當佢係藍屍
要睇人打機。支持電競點解唔簡個撐香港人嘅丁特
啲人唔撚爬文就話其實佢無講錯唔怪得咁易俾人帶風向
其實佢講得冇錯呀 佢對香港有乜感情啫
屌你班連登仔又唔肯面對現實
喺香港出世就一定要日日夜夜睇撚住香港抗爭咩
佢而家又冇屌鳩抗爭嘅手足
而家又係捉啲唔黃嘅出嚟批鬥啊?
連登仔真係好撚戇鳩
台灣住咗咁撚耐 一早唔當佢係香港人啦
佢幾時有講過會po反送中 想睇
鐘培生都係二世祖 問屋企拎錢搞電競

唔洗為踩toyz盲捧鐘培生
咪係囉 佢而家又唔係屌鳩香港抗爭手足
佢唔理咪由得佢囉 咁都要捉佢出嚟批鬥
一睇你講野就個你唔識tax law

唔係認同toyz,但屌人前唔該做下功課唔好咁無知

移左民既人係香港收租賺錢係要交香港稅的,另外好多外國地方都收world wide income tax,所以佢地都要交外國稅,至於係同一個subject matter交既稅有冇得exempt就睇國與國之間有冇double tax agreement
係 69之後屌鳩出黎嗰100萬人唔知做乜鳩叫冇屌過手足
之後柒左比人開始退訂跟住就話自己唔會再政治冷感
依家出黎又話唔關佢事都冇問題
其實佢講得無錯
講左好多次依家唔撚止只係政見同價值觀或者對香港有冇感情問題 係有黑色白色是非道德良知問題 舉個例 我支持/我唔譴責一個運毒強姦殺人放火嘅人 其他人屌我 有咩問題
岩呀, 有幾多個真係為公義為自由
老實講嘛因為我地冇錢走唔到, 而共產黨又係咁逼尻我地先頂硬上渣嘛

我有錢我都一早走左人啦, 或者我係有錢人我都根本唔CARE香港變成點
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞