Toyz:我對香港毫無家鄉情懷

1140 回覆
632 Like 2120 Dislike
咪係囉屌,佢粉皮本新無良心,仲大條道理同人地講,我係無良心架喇吹咩,然後成班兒登仔話佢岩,我睇完得淡笑
點解佢可以係台灣住咁耐,但又可以遊客身份開台收錢咁撚爽,定係佢移左民,但又無見佢當兵
佢唔係中立

佢打拼同失落從來都唔係靠香港
香港只係將佢歸類做失敗者

同陳偉霆一樣
點解要對香港有感情
幾耐前嘅事
所以快啲告佢啦屌
流走觀眾就講關心香港
冇事冇幹就話關佢撚事
成日自稱港仔
轉個頭又話對香港冇歸屬感
港你老母仔 世界仔就有你份
幾句就講清楚哂
但啲人都係唔會睇到你個comment
然後話其實佢無錯
台灣人都屌9香港啲黑警,中共啦
咪傻啦,你原意係針對班仆街拎完著數係外國享福冇問題
但係係law角度,你咁樣拉高稅金除左會影響班仆街仲係會影響所有外國投資者係香港既租金利潤既稅項,影響好大架
成日見班人去佢live到洗光復香港時代革命,老實講咁樣真係好反感好弱智,唔怪得人會唔想正面表態
垃圾 唔駛再理
上年612 9up得咁爽之後死死氣出嚟鞠躬道歉
依家又露出本性
咪當佢唔存在囉
冇人性 眼中得錢嘅人全世界都係
佢前隊友丁特就一巴車落佢到
https://youtu.be/eEmRX60wPJs
無講錯
真係笑撚死人
喺度批鬥人哋唔愛香港
喺度批鬥人哋唔表態

果然同某一個國家好相似

登紅粉
港仔對比台仔太少觀眾同donate

緊係食份大d 架啦
條友當初搞散tpa, 去到hkes 就搞隊友,又違約被人告又盛
如果無發生咁多事,佢今日個地位都差好遠啦
理撚得佢
呢啲功利仆街如果台灣出事咪又係走
唔關邊度出世事 公義是非不分 去邊度都係做仆街 除左支那
呢d野咁個人好難話岩定唔岩
佢幾時有講過支持送中 一時又話人冷感一時又話人支持送中 兩邊比你講晒
唔鐘意香港無問題
但請以後唔好再自稱“港仔”
佢唔理香港,疏遠香港其實一啲問題都冇

但就唔好拎住港仔個名周圍揈
第一,我想問劉嗚煒買學位既出處係邊?你鳩吹出黎定係有根據

第二 ,客觀分析? 冇家底既幫助佢會發揮到佢既本事?我認鐘培生係有本事,但係佢今日既成就同佢既家底絕對有密切既關係。

第三,你所講我酸民既邏輯係點樣得出黎?
香港人有錢過佢咁多要恥笑難少少,抵佢要去支那
隨便屈 反正我又唔係有訂閱佢支持佢 係睇到你地咁樣屌人就覺得好笑
條友明顯中立偏藍
認同
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞