Toyz:我對香港毫無家鄉情懷

1140 回覆
632 Like 2120 Dislike
條撚樣想去支那撈北水 賺大錢,毁約咪比人搞囉
搵到錢、有用果陣就話自己係香港人
垃撚圾
條友淨係貪錢 賤到
呢到好多弱智 根本唔係一定要佢愛香港,即使佢作為台灣人,見到咁不公義既事出下聲好奇怪?佢直頭ban9人喎。好一句政治冷感既垃圾,台豬
如果係呢個SOURCE既咪姐係CONTENT FARM LO
個標題只係亞洲30個消費者科技既WINNER
上面條友係吹到咩FORBES全球TOP100年輕企業家
你呢個SOURCE只係贏左一個地區入面其中一個CATEGORY既LIST
我就係搵唔到福布斯有排過呢個LIST先問佢
清 果陣佢成個陳偉霆咁 係網上清一色笑佢ON9喎
你估人地唔識上網咩 分分鐘佢連登有AC
單係呢點已經夠一個人憎香港憎到爆 連帶其他野一齊歸咎係香港搞成咁係唔合理架啦 但係呢個行為可以話係正常囉
咁多弱智幫佢平反
「佢講得冇錯喎」 根本條友成個人都好嘔心
係就係冇吹到top100咁勁
但official web site比你講成content farm可以點
我就剩係見wiki有講呢個
我唔係話你CONTENT FARM
係話上面果隻P牌仔姐
佢D留言重要串77咁講到鍾生天上有地下無
睇完你呢個SOURCE咪只係一個R到好多錢既FOUNDER黎
佢既本事咪就係融資能力強LO
我自問就點都套唔到幾億番黎啦
佢講得岩
你話達狗就話姐
香港無幫過佢
佢玩電競果陣個個當佢廢青
唔好以為香港出身老馮要幫你
老老實實
我season2 接觸lol
你地一直屌佢屌到依家
咩世界冠軍 米又廢青一個
其實你地同班狗官無分別
D運動員辛辛苦苦無資源訓練
無錢出國比賽
贏左個冠軍又出黎拎光環
你地問心有無支持過佢呀
有無覺得:嘩 香港出左個世界冠軍 好犀利
有無?你答得出有 我服你
正如 你對支那無感情
你都唔會話自己係支那人

利申:我都覺條友是非多多 但香港出身唔係老馮要撐香港
按你邏輯,藍絲撐中國都好合理
邊撚個?
No offense
南非一堆窮人俾病毒搞到工都無得翻
係到等死
你出聲未
我覺得佢幾聰明
好好利用冠軍搵錢
如果拎完冠軍留係香港真係食得屎
市場又細 仲會比人恥笑
係,我打8964都俾人ban
老老寶寶,咁佢都無咩點消費香港。當正自己台灣人
無幫對家就算,頂多就係無視佢唔睇佢,唔洗做怨婦瘋狂追擊
身份認同的確可以變
佢歸化做台灣人講呢啲嘢好合理
其實佢問題唔關佢愛唔愛香港事 而係佢面對不公義既事可以完全唔出聲

全世界咁多人聲援香港 佢地咪又係對香港亳無家鄉情懷
但人地出於人道精神 惻隱之心而發聲

佢就講埋哂D「表態能有用嗎?能改變嗎?」既垃圾說話
學歷低既人真係垃圾D 就算比佢彈起 都係一個有錢冇品既垃圾
好呀 我出聲囉
「南非既人真係好慘 希望佢地儘早渡過難關 恢復正常生活 加油南非人」

好喇 出左聲喇 咁你而家想點?
係咪準備去說服toyz出聲?
唔係既話 麻煩你縮返埋一二邊啦
無主動出聲同俾人問到仲話唔關自己事係兩樣野黎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞