Toyz:我對香港毫無家鄉情懷

1140 回覆
632 Like 2120 Dislike
叻哥 我唔知 我睇唔到
自己柒先俾人告都可以賴落香港
你好哋哋會俾人告?死柒頭
係咪唔識收聲 本身都冇人理佢 自己又衝出黎
佢不嬲識撈
的士陳講真中國係佢再生父母, 設身處地如果你係的士陳你都日日我愛中國
係香港被你地笑, 去到中國被人神咁拜, 講真唔怪得人

我係睇唔起果堆明明香港撈得掂上曬神台果堆撚樣奶共, 或者以前有支持過六四果堆撚樣突然愛國
有家底還有家底,二世底還二世祖,本事還本事;
朱克伯格都有家底,讀哈佛或者係家底,創立fb王國係佢本事。

以你呢d酸民嘅邏輯,一個人幾有本事都好,總之一有家底,就係原罪,就係二世祖。

人地16歲拔尖入大學係事實、入福布斯100大年輕創業家又係事實,唔服咪辯囉,客觀分析下姐,自己唔鍾意就話人盲捧,真係野蠻到一個點
佢份人係點,有咩前因後果

同你班連衛兵逼人表態,仲要佢用自己既人氣,影響力做宣傳係兩回事

你掛住救香港牌頭,同佢人品差,一堆野正正負負溝埋都唔代表你班連衛兵就係正確

係咁人格謀殺仲衰多樣野,證實你班友真係紅衛兵
而家: 關我咩事
咁都叫識撈
自製公關危機wor
香港對佢既回憶都唔係好事,
其實佢由出身到紅左到打贏世界冠軍到退役到做kol,
全部都係台灣發生。
佢除左唔係台灣出世之外,
其實係大半個台灣人。
佢同香港既情感連結好薄弱,
所以解釋到佢咁諗既原因。

大是大非不分係第二個問題
:佢其實無錯
:連衛兵
真呀

嗰班反而真係最仆街

的士陳嗰啲都冇佢哋咁有攻擊性嗰班真係會攻擊啲後生仔
個次道歉好fit Wor ,好多人都受
係今次又亂講嘢
佢見台灣好搵 直程移民左去台灣
咁又唔好講到香港冇養過佢
鍾共當年HKES 簽佢既時候掉左好撚多資源比佢
香港不知幾多佢既大頭
講道理變左 連衛兵,都係唔好上咁多連燈
頭一頁帶哂風向,onl79
契爺Solomon Yue:咪撚再叫香港俾美國管,我地唔係殖民帝圖
https://lih.kg/axqDiDU

同e單一樣,成日有人走去問佢
問完答你no啦,solomon你地就當神拜
76toy屎就垃圾

煩撚到闣咁

條片留言
丁特 呢條過氣粉皮 毫無個人操守既垃圾 咪撚拎出黎講
上面啲人屌乜
同依加啲人逼我地愛國有咩分別
咁香港的確比唔到佢要嘅野栽培唔到佢
佢過到台灣就即刻有機會
咁緊係對香港冇野留戀啦
其實個時既香港根本對電競冇仼何支持,日日笑尻人,佢既所有基本都係台灣比佢,所以佢咁仆街係好理解,而且香港人不嬲都討厭香港,社會問題太多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞