Toyz:我對香港毫無家鄉情懷

1140 回覆
632 Like 2120 Dislike
買學位 vs 拔尖升大學
二世祖 vs 福布斯100大年輕創業家

真係咁難分?
閱讀理解有困難?
為反而反
佢有個vlog係以香港人嘅身份(?)向台灣人介紹佢喺香港食嘢嘅口袋名單
咁你覺得呢個算唔算呀?
連登仔一向都ON9 ~HAHA
佢本身係想跳去中國大陸搵真銀,比份自己簽嘅合約綁住,先搞咁多嘢想毀hke份約。

台灣人咁都仲信佢會係個好人,就自求多福啦
反正我唔當佢係香港人,我當佢係台灣韓粉看待
根本toyz 就無公民同政治意識
個腦得錢同打機
打機好勁架?
但賠錢即係咩?
咁賠得,即係判左你錯啦。
錢債糾紛有咩好講,關香港欠左你事?
有病睇醫生
係度用香港人同台灣人轉移視線

全世界都關注香港既事,咁我想問係咪全世界都係對香港有家鄉情懷?

香港而加呢個情況係關乎普世價值,人權,自由,平等
你大可以講好撚憎香港,香港人好多都係仆街黎

但呢件事個主體係你究竟支唔支持抗爭,去爭取民主呢件事,但呢方面佢係一粒字都無提過

咁你就咁出黎屌哂鬼,係咪意思係反民主,支持獨裁?一陣又話人屈鳩你

其次,當你作為台灣人,逃犯條例wfc
咁而加同一國兩制有關,你作為台灣人理都唔理,都講唔過去啦下麻?

好簡單例子,有人同你講非洲d山區兒童好慘,無乾淨水飲無鞋著無飯食,叫你捐錢

你可以選擇咪唔捐,乜都唔做,無人會屌你

但你出黎話,我又唔係非洲人,關我叉事咩,我捐果幾百蚊都無幫助架啦,我係非洲又搵唔到錢

你咁講係啱,不過好撚仆街囉
咩理解能力先會唔明我講既野 佢係因為要介紹香港野食先會用香港人身份 佢既觀眾都係台灣人 從來冇話要用香港人身份去賺香港人錢 人地贏個陣世界冠軍就話人係香港人 到人地賺錢個陣就屌鳩人用香港人身份 咩邏輯
呢D咁既人
萬一支那真係攻打台灣 慌佢唔係即時著草咩
邊會同你拼死捍衛台灣
淨係連登已經咁多fans打手
仲話香港帶唔到啲咩比你 toyz你真係冇良心阿
特丁:am I a joke to you
Windows Cortana 留名系統啟動,
請勿負評干擾運作。
上面有巴打reply都講過

自己簽十年約,雙方都take risk,後尾發現自己眼光估錯,走去毀約,搞一大壇嘢出嚟
其實佢幾時講香港欠咗佢 佢係話香港冇比到咩佢所以佢先選擇係台灣發展 宜家係你地屈人逼人表態 連衛兵好快要全世界都支持香港 唔支持就批鬥
簡單總結,連衛兵想消費佢既人氣失敗
仲激到人走佬
唔係話幫佢,不過,係香港出生就要愛港咩
冇人想知
認真 佢冇講錯
睇佢台既人都唔係因為佢係香港人 佢開台又唔係講廣東話 好明顯佢冇身份認同再加有怨恨 怪唔到D咩
不過可以睇到佢自私到一個點 另外間接認自己係中國人
真真正正做個台灣人
我覺得冇問題
其實無人要求佢愛香港

咁全世界都為過香港出聲既人/政府唔通都愛香港咩

係支持人類普世價值,人權民主自由

好似64咁,唔通你愛大陸人所以要平反64咩
班人為咗撐自己鐘意嘅streamer個龍門就嚟搬到上太空
黑白是良知喎 笑撚死人 當初咁多中立撚俾呢句撻死
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞