Toyz:我對香港毫無家鄉情懷

1140 回覆
632 Like 2120 Dislike
‘影響大唔大就唔知’ :你同叻哥有咩分別
外國人租地方比本地人住又點會令人本地居民冇地方住影響本地人居住權利?logic怪怪地
仆街仔黎
家下咪瘋狂人格謀殺緊,jer死佢
笑左 係咪又出道歉片

總結:
佢唔認為自己香港人,視自己為台灣人完全無問題
可以自己選擇表唔表態

同時,唔好又要撇甩香港又要利用港仔個名

唔care就唔會有人迫佢表態
佢本身人格有問題 唔係比人人格謀殺
Toyz狗咁樣彈出彈入屌香港人好肉酸
Del片真係好撚冇骨氣 垃圾
但d 人最中意好似nmslese 咁屈人表態同做中国人
佢一句話冇感情仲好 你地可以死左條心佢
真心
如果一個人既身份認同係建基於邊度搵到食既話,
真係好冷血同噁心
唔知佢之前點,但呢段野又無問題喎,住香港都對香無歸屬感(97前另計)
講無根據既野就係 推論/比喻

鐘培生家底唔止千零二千萬,佢有錢既程度係冇咗嗰千零二千萬都冇問題,所以佢敢博。

我咪承認咗佢有一定既本事,但係前提係佢要有咁既家底
件事明明係佢直播話自己政治冷感,唔明點解咁多人遊行反對條條例,仲覺得條例好合理。
跟住比台港觀眾屌到傻,就開咗條片道歉話,自己無理解過條條例有咩壞處就反表意見。
第一,佢話逃犯條例呢件係一件要大家關注嘅事, 佢希望用自身力量去警惕香港年輕人。
第二,佢留言話自己目前可以做嘅就係令更多人了解條條例,唔好好似佢咁。

佢接埋咗2個禮拜就拍番片,跟住班觀眾先無屌佢。

好啦,件事淡化咗,依家就對香港無情懷,咁之前道歉個啲用自身力量,又香港加油個啲去咗邊。
定只係逃犯條例先要了解?所謂用佢既力量又去咗邊? 有出名嘅台灣youtuber留言問佢去唔去聲援會,佢唔出聲。

想問支持既人可以點駁
尤其係對比返依家同佢差唔多大既90後00後既後生仔,
日日冒着坐監既風險為緊香港呢個地方抗爭,
其實香港都冇比過d咩呢班後生仔
其實有咩問題 當初佢打嗰陣,全部人都係笑鳩佢
香港真係冇比過野佢 平時仲要比班兒登仔笑
佢幾百條片得一條食香港嘢食都消費 抵佢唔撚認做香港人
「自由」佢選擇中立都係佢自由
你迫人歸邊 迫人表態
咁你仲算唔算配擁有自由?
你明唔明「自由」點解?
你搞清楚先再返黎傾計啦
連自由都唔明點解 仲學人爭取自由
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞