Toyz:我對香港毫無家鄉情懷

1140 回覆
632 Like 2120 Dislike
Quo我jm9 又唔係我話你 我都話你鍾意咪屌
講緊你地76打手講到香港冇投資過比佢咁
76打手真係醒目D啦
乜嘢自私,HKES唔係睇佢有business value簽佢ge
之後ge事發生成點無人控制到
但Toyz的確無靠香港任何嘢,佢亦都講到明唔需要香港呢個market
簡單d講就係你地連登仔根本唔會影響到佢lor
所以由頭到尾都係話班學生傻 入世未深

調返轉講你又唔見有大人出嚟衝?打工仔全部死撚晒去邊?
我懷疑係咪對家玩加速主義扮黃絲搞鳩其他外國人。

呢條友明顯就係嗰啲滯台支那,台灣藍絲,完全無需要佢去幫香港人出聲,佢班台灣fans 係稍為知香港發生咩事的話。自然會離棄佢。

淨返呢啲fans應該會一句「LOL is not fuck 政治OK?」bam 落來然後繼續睇錢世界冠軍。
好似係你QUO我先
我由頭到尾都係問題點解屌佢係連衛兵
真人 哋都成咗名發咗達 仲喺度笑鳩人住公屋讀書廢都唔知做乜撚真係典型港燦
你條女對你冇感覺你都想分手啦
你仲撚痴線wo大佬
我講緊消費身份 你又講鬥黃表態
佢上年反送中自動表態啦 政治冷感
同埋你又講咩事業??佢成條片用香港人角度 身份呀大佬 咁至令到條片獨特 因為好少youtuber又係居台"前"香港人同綜藝
同埋我講嘅佢嘅audience=台仔
你你你乜尻呀
CLS盲撐可唔可以make 下sense
如果你讀緊u take 下logic course 啦
理香港=理台灣, 香港淪陷=台灣淪陷, 咁簡單既常識都唔知有咩資格要台灣收留你? 乜7都唔識死番支那香港啦。
完全認同

本質上真係同支那小粉紅冇分別 見黃就撐真係好嘔心同大陸愛國就有得紅有咩分別?

呢班畜生而家咁折墮真係抵撚死 既然大家都咁撚鍾意玩批鬥 我真係索性攬炒算 乜鳩都屌一餐總之有得批鬥香港人嘅時候我一定落力踩多幾腳

努力搵錢 搵夠就真係走
條友未攞s2冠軍前,又有幾多台灣人識佢
佢幾時有話鍾培生代表香港 佢係講由佢唔讀書到攞世界冠軍 香港都冇比過D咩佢 唯一就係得鍾培生告佢 件事唔理邊個錯 佢對香港冇好感冇情懷有咩問題
不如你睇清楚條thread先亂入嚟講邏輯啦

上面有巴打話介紹嘢食就用香港人身份

之後你亂入
佢用港仔身份拍片就唔會片入面講廣東話啦

話用港仔身份就唔用廣東話

依家又話港仔身份點解唔用得廣東話

先唔好講邏輯,拜托你睇返自己講過啲乜先
啲講法前後矛盾,前言不對後語
不如你組織好先?
邊到有link
簡單d講其實當佢台灣人就得
唔應該用對香港人嘅期望加係佢身上
佢係講野串左d
人地宜家唔表態就屌人唔係鬥黃 大把人唔表態唔見你去狙擊 你都識講你地觀眾台灣人啦 咁關你撚事咩傻閪
其實冇問題

如果佢要切割就切得完整啲
唔好又要拎港仔個名又唔認自己港仔
自己攞黎賤,好彩香港人對你都無情懷,做下垃圾等投胎啦。
係佢無表態
俾人屌到佢要表態
唔係自動表態

當時正正說係連衛兵迫佢「消費」
撐香港冇錢收 佢咪唔講囉
唔表態冇問題
問題係條柒頭出完聲話自己政治冷感比台港FANS 屌
屌完就出黎承諾唔會再政治冷感+PO 香港反送中運動既事
依家屌佢唔係中立或者冷感
係公開承諾但反口 消費完香港搵錢 依家就話關佢撚事
佢隊友史丹利啲片仲好睇過佢, 仲要玩韓服, 唔使好似條柒頭玩陸服
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞