Toyz:我對香港毫無家鄉情懷

1140 回覆
632 Like 2120 Dislike
悉尼老鼠
拔咩尖升大學 人地係美國讀嫁
佢比鐘生搞係佢自己攞黎鐘生對佢算係咁,係佢自己為錢出爾反爾。
有時間狙擊個台灣藝人不如用啲時間屌大台藝人。

佢價值觀係有問題,但台仔無必要幫香港,請咪撚用共匪個套「首先你也是香港人」。
鍾共唔係壞人,中共都會係好人
連燈仔真係on9, 頭幾個留言先踩緊toyz, 有幾百個like
跟住又轉左風,話他講的系事實
好心咪成日批鬥啦
將普世價值混埋自己個人經歷去講
有道理呀
出世就要愛個土地既話,咪者係支那人個套?
咁你都唔好用港人身份去旅行 剪咗本護照佢
呢d咪典型政治冷感

留條後路俾自己去中國搵銀
佢憎鳩香港人,點會幫你發聲
由高登開始一路個風向都係踩佢,而家又想人出聲撐你?
關咩事?邏輯呢?我去唔去旅行駛你關心?你知我用緊咩passport咩?

我最多都係話督眼督鼻啫,又無叫佢唔好返香港,咁都要咁大反應?don't be silly okay?
我覺得佢撈埋鐘生黎講有d on9
佢講d嘢同香港人追求民主冇咩關係

聽起上黎只係佢同鐘生私人恩怨 = 對香港睇法
我資質比較差16歲就沒念書了出社會

無香港教育同制度, 你有鳩機會出國. 身在福中不知福鬼佬叫你呢種人 Take for granted.

係香港過左 16 年竟然講到無家鄉情懷, 笑撚死. 你老母生你用一年唔夠, 養你果 16 年係咪又 "為我帶來了什麼 ". 講得呢 d 野只係顯得你個人毫無感情真係唔講好過講.

未計香港係人道災難緊, 你唔出聲唔幫中共都算最低消費, 反過黎重話講左無用呢 d 除褲放屁既野. 當台灣再無野比到你既時侯, 你會唔會又 "真的是很抱歉無法成為你們心中的聖人,慢走不送" ?
公道d講,乜又係政府唔重視電競你先無飯開要走去台灣
怕你唔明再補多句,公眾人物係要對佢嘅說話負責,佢呢d個人選擇最多令佢督眼督鼻d,無需制裁

但我唔係公眾人物,香港人暫時仲有言論自由,我又無毀謗,so?

腦係一個很好的器官,請善用

唉,我都係慳返啖氣算啦
點解要去搵一個已經表達自己政治冷感既人去表態呢
佢段文有80%內容我都覺得冇錯
但HKES果到擺明就係佢自己貪錢 扮乜撚野聖人想改變香港電競心態
鍾培生搞你都有得賴我哋
全世界大把人慘過你個個都關心我哋咪好唔得閒?
就算真係得二千萬,我有二千萬同鐘培生有二千萬都好撚大分別啦,人脈都唔同就算sell 同一個計劃,你見到佢係鐘江海嗰孫都易十倍啦
又鬥黃
是但啦,on9仔先追男星
佢咁講無問題
真係on9仔嚟,講下支持普世價值,支持民主自由,唔提香港咪得
非黑即白
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞