Toyz:我對香港毫無家鄉情懷

1140 回覆
632 Like 2120 Dislike
無問題嘅佢就唔會笠水補拍條片叫人反送中啦
黑就黑,白就白,屌你老母有錢就黑都當白咩
行行出狀元 依家係台灣發展成咁 你咪佢口中既香港人
你咪反囉 人地市場又唔係香港 日日入人地直播到洗版咪更加比台灣人見到你地幾咁ON9 同中國有咩分別 逼人認同自己
總之Toyz為左錢不擇手段嘅人
其實Toyz金錢至上唔係新鮮事啦 早期佢未拎冠軍有時仲會講下廣東話個陣有時都會睇佢,直至出左名接多左廣告之後就顯現了
認真,有香港fans同香港市場咩。
佢個陣仲係"香港人"身份去打世界賽有無人支持佢,有無鼓勵佢,大部份人都係笑尻佢拍條尻片,笑佢身高乜乜柒柒。最後香港市場比到咩佢?笑尻人電莖囉,對依家仲認自已係香港人既人零支持囉。

我地係應該反思下點解會有咁既情況,係唔係應該對"香港人"更多鼓勵,建立番真正"香港市場",再用"香港市場"推高番個"產業", 壯大文化產業,咁下一個世界冠軍咪會大叫我係香港人啊hi

之前為咗吸觀眾就循例Post 下 而家吸完觀眾就過橋抽板
tbh 洗版果堆香港人應該多數係只有15 16歲中學雞鐘意打機追"偶像"果種
慢走不送
有先奇
係 中國人劣根性香港人真係永遠甩唔到同一個種 人哋喺台灣出到名 仲要人哋認係自己友同表態啲嘢 似足小粉紅啲戇鳩野
我純粹講佢今時今日都直接同你割
唔係話中立 係直接同你割
我係讚佢依加唔撚理利益
硬係要講返以前做咩鳩
上次係佢用詞衰先比人屌 宜家佢話對冇香港冇情懷有咩問題 世界大把地方需要人幫啦 唔見你去幫佢地
祝佢快啲死
篇野文法咁大陸ge

我地就真係無眼睇喇
好行唔送
睇唔起你班垃圾港仔好正常姐
淨係識食黃店抗爭同好嬲好嬲 笑死
諗起台灣嗰邊笑佢既梗
咩愛錢7分牛肉3分
其實我覺得佢又無做錯佢又唔係奶共
佢放棄香港市場 唔在意香港市場
因為佢對香港無歸屬感 但講真
好過其他人乜都唔講唔表態食兩家茶禮
起碼佢有骨氣 依家憑自己係台灣闖出一片天
大家連衛兵上身逼人一定要愛香港
佢都表晒態關佢撚事 以後有咩事都唔會求香港人
咁咪當新聞睇完咪算無咩好嬲
https://youtu.be/SpvCds0BXL8

中培生講得佢啱 見利忘義 不知所謂
其實佢真係冇需要去表態
逼半個台灣人去表態做乜9
你話佢係藍/撐警就話姐
點解要去特別care呢個人係有咩政治取態
佢肯幫香港發聲係bonus,唔發係道理
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞