Toyz:我對香港毫無家鄉情懷

1140 回覆
632 Like 2120 Dislike
香港對香港人不嬲都無良知架啦
依家又要人拎返個良知出黎睇睇
同口交部話東江水乜乜乜既口吻一樣
佢借香港個朵上位
當年DOTA.HK 係人都知佢淨係識玩TINKER 垃圾鳩FARM等執頭
無品到爆
明明果陣76比人笑佢垃圾
之後人地都係用台灣個名打世界賽
打到冠軍 香港都好似無人理
但係台灣就當佢地神咁拜
高下立見啦
又咩都屌一餐
電莖?算鳩數吧喇
呢條友好撚識做公關
本身呢排佢都冇乜聲氣
宜家一個回覆又炒熱返
連PTT都討論返佢
世界仔黎
咁都搵到機會博到話題
仲有咁多傻鳩幫佢賺點擊率
你自己都識講憎佢唔妥佢啦
佢又會唔會對你地啲言論有好感
咪就係因為太多白痴當佢係香港之光Lo
一心覺得以前香港電競風氣很差回去跟HKE簽約想要改變,結果呢? 前前後後賠了兩千萬直到今時今日鍾培生天天找律師弄我

真係慘,電競巨人諗住番黎改革香港電競,蝕住但求打個和,仲要俾人告
人類總是.......
自己屌人就天公地道 人哋唔開聲撐你就反骨仔 無良心
SORRY 佢過左台灣
完全無去理過佢

以前打DOTA都知佢係咩人, 何必仲要理佢
見大家咁鍾意討論又無乜人提佢DOTA時期D野味出黎講下
香港冇比到咩佢但香港都冇欠佢d咩
佢而家講到佢唔care香港嘅原因全部都係佢自己on9惹出黎嘅事
憑咩你係香港衰on9貪錢搞到係香港身敗名裂然後係香港嘅錯?
連登仔幾時迫埋gem 的士陳做香港人
點解香港唔係欠佢, 香港其實欠左好多香港人, 想發展既野完全無機會無行業去發展
去下上班台校園台, 個個都專科醫療科
ON9....你食洛兒個陣又有冇預埋其他香港人??
咁所以佢自己on9違約反水比人搞就係香港欠佢
講到香港咩都冇比到佢,9年免費教育住公屋全部假架?
以你呢個論述,即係你興趣係香港搵唔到食=香港欠左你
咁你咪同toyz冇撚分別囉
你不如話點解你老豆唔係李嘉誠,所以李嘉誠欠撚埋你添啦
一開始佢話自己政治冷感,亂up逃犯條例嘅事比台港觀眾屌,跟住就拍道歉加希望大家關注。一個政治冷感嘅人突然又會去關注件事,仲希望大家關注?
原因好簡單,因為佢唔想無左班觀眾,佢要搵食。咁呢到都可以接受,at least 佢講自己有反省,希望大家關注等等等,雖然同佢一開始講自己政治冷感希衝突。

但件事淡化咁之後再對香港無情懷?又政治冷感番?

其實佢之前大可以為佢嘅失言道歉就得,唔需要make咁多promise,咩運用自身力量,其實佢除咗呢條片之外就無再做過野or even提起過。咁好明顯當初只係佢只係估唔到連台灣觀眾都屌埋佢一份。而香港觀眾嘅原諒就令佢成功爭取到台灣觀眾嘅原諒,句香港加油簡直係錦上添花,令toyz突然變咗為香港發聲嘅表表者。拍底留言一面倒支持。

結論
有利益>對唔住香港人 我做錯 我希望用自身力量大家關注事件
無利益>我對香港無情懷 我政治冷感 無咩事我都係唔提了
靚滑坡
人地針對career去講, 你就用其他範圍黎講, 有咩意思?
況且, 維持社會運作同進步, 有免費教育政策係應份, 絕對唔係一種恩賜, 係一種投資
其實個PO可以沉得 但總有班人走入嚟留低句 佢講得啱 香港無比過野佢 所以佢無錯 就推番上嚟。
有point 嘅po 就無人覆,不斷重覆上面堆廢話幫洗白真係無意思。

利申: 睇開toyz 覺得佢真係利益主義者,但扮小丑方面真係幾勁
同理心既情況下,我覺得佢咁樣叫預左
香港係你屋企,但乜條件都冇比你,你外出到台灣搏到一番事業,有第2個地方溫暖你,咁對屋企有咩歸屬感?

好似神j奇唔代表香港人出賽咁

佢係香港得到啲乜?你地又當人係乜?
逼人表態唔岩聽又屌
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞