Toyz:我對香港毫無家鄉情懷

1140 回覆
632 Like 2120 Dislike
咁你咪繼續屌佢lor 唔講又話政治冷感 講完又話人消費
依家人地唔要香港啦 唔消費啦

人地打機嘅 我又唔expect佢一定會講政治 佢有興趣咪講 無興趣咪唔講 依家佢唔想講 咪唔講

有時有啲嘢佢唔想再理 咪唔理 佢想變翻政治冷感 咪由佢

唔好覺得成個世界都要熱衷政治
係 消息完反送中運動依家話關我柒事
跟住連登仔屌鳩佢就係連衛兵
仆街藍店扮完黃搵錢 跟住露底係藍都唔屌得
屌佢就係連衛兵
算啦條友愛錢七分 牛排三分 對錢有感 政治冷感 合約唔熟 和牛全熟
你加個唔代表你有說服力

其實你有冇學過邏輯

你指出用港仔身份就唔用廣東話拍片
咁佢對象係邊個?
常人理解對象係廣東話觀眾啦

按照你個邏輯
佢用廣東話拍片就用緊非港仔身份

咁調返轉,佢依家台灣人又用國語拍片
按你邏輯,咁佢又已經唔係台仔身份

死囉,你個邏輯搞到佢兩面不是人
人地選擇係台灣發展 攤牌話唔再理香港 依家講明唔想理政治 佢唔係藍扮黄 佢係冷感 你有權繼續屌佢唔理 完
Sad but true,表左態好坦白講又改變唔到D乜,你估佢係死歌表態開r秒殺黑警支共咩? 果種冇力感係好重,現實佢係carry唔到香港
香港人踩自己人係好合理
佢咁反骨都係遺傳香港人特質啫
好撚平常
覺得佢講得有道理,香港冇幫到佢啲乜,到佢拎咗世界冠軍紅咗,又想瓜分佢份努力成果,要人表態,成件事好嘔心
所以真係算尻數啦

就算係政治呢啲嘢 從自己出發 唔好比乜撚嘢香港情懷影響到

呢班仆街真係死不足惜

我有toyz咁有錢咁出名 我一定屌香港人屌得仲甘本身唔撐大陸都撐到仆街就睇吓班仆街點撚樣死

同埋其實我覺得gem 的士陳嗰啲已經好好脾氣 講真俾你地班蟻民屌左咁耐 你又唔係佢哋老細 佢哋都冇講過半句香港人壞話真心cls

00後唔明白呢個道理,其實成個運動我係最心痛佢哋,好多人真係對香港太有期望

香港人最叻就係玩煽情 煽情過後呢?咪又係咁撚仆街我唔覺得香港人關係會好咗 反而fg俾人壓價就機會大左
因為有班同樣噁心嘅弱智黃屍周圍逼人表態
咪撚ON9啦
鍾共當年HKES簽佢掉左幾多錢比佢啊
成班講到香港冇投資比佢咁
淨係佢話香港本來就係中國既已經可以屌到佢仆街
雖然條片我覺得冇乜問題
但係有人post左佢句野係佢第二條片度
佢又要like扮有種又要del片真係好柒
啲fans 話佢無錯就無錯喇
話你地係連衛兵就係連衛兵喇
人地係台灣風生水起啦 上咗岸 理撚得你 人就係咁自私
你既邏輯係邊度學
好想學呀 係邊度報名呀?學邏輯喎

佢住台灣
用國語拍片 佢觀眾對像就係台灣人
佢用港人身份拍片既話點解唔講廣東話?

定係你要佢自殺投胎轉世先算唔用港人身份拍片?
咁解釋到點解屌佢係連衛兵未?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞