成為特警的體能要求

1053 回覆
1543 Like 23 Dislike
好多人由0運動開始操到考到消防都要3-6個月
講標只係達標要求
但以家講緊上邊個list要連住做 得1分鐘休息
大半年一定無可能練到
咁一定,剩係1a每項得1分鐘時間休息
我做完20下chin up再做30下掌上壓已經無力

我諗我再操多大半年都未必過到

最頂嗰位ching真心屈

利申2字頭
呢啲嘢睇完就算啦 出到嚟最緊要人多
一枝竹仔易折彎幾支竹仔易折難
4min/km 就好撚快
5min/km要進步到去4min/km要操好耐
但5min/km我相信好多巴打都做到

利申 唔fit 無做過gym 間中hea跑下 跑50mins 10km
平時海濱見唔少中年人快我好多
你條廢物連登毒撚講就叻
消防最勁都係34下
你係咪以為自己係Navy Seal啊死柒頭
講咗半年
依家你哋係做緊一個反進化論嘅抗爭,劣質DNA點訓練都唔夠優良DNA鬥

軍火來源
我覺得跑開就係
我半年冇跑到,再跑番530都吃力
一般正常既步行速度大約 3-4 KM/hr。
即係行路其實都已經 15 min/KM ... 而家講緊跑步呀!

5 min / KM 真係好多人做到,呢個唔算好高要求,
好多被公司迫落場既阿姐,成隻豬咁跑 10 KM 都係 2 hr 跑得晒,
甚少操既 1 hr - 1hr 15 min 跑得晒 10KM 亦大有人在。

每年渣馬 10K 個散步組/昅女組 group 平均都係 1-1.5 hr 。
昅女組仲要快 d 因為通常女女輕身跑得快。
人多就有用??

清兵入關
20萬清兵就征服 幾千萬漢人

不論是古代定現代, 從來決勝都唔係靠人數
連登思維 笑
食類固醇輕鬆啦

啱啊
推下先,練體能啊
佢意思係練到同警曱一樣咁強壯都係頂唔到佢地既實彈
呢張表體能要求係投考 SDU 級數.
今日試啞鈴灣舉唔得,30下都收皮好撚酸
Push
再推
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞