成為特警的體能要求

1053 回覆
1543 Like 23 Dislike

但係連格鬥以上呢啲都係熱身嚟
Squat push up pull up 呢啲講緊嘅係基本素質
冇身體條件得技巧就好似中國啲詠春師傅咁
連登仔唔練姐,要練一定勁過班狗啦
其實樓主張圖都有寫 做唔到嘅話分開幾組練
例如
Chin 18分3 4組一定唔難 6下 4下一次
Push up 15下5組
講緊你有冇心隔日出嚟練
Thx ching
但係無記錯69都仲係白衣遊行 walking man
612先開始覺得要對抗
Anyways
There are quite a few popo, SDU... running very FAST even carrying lots of stuff !!
Fitness is a must for all HK people !!!
Thanks for showing... at least there is a fitness goal!
連登仔真係人中之龍
繼fg 50k同單手游出公海之後
呢次到操一個月到半年就達到飛虎體能標準
去開荃灣某間24 gym
其實班大隻佬都係正常人
而且有心嘅話呢間唔得咪第二間
一半?
引體上升正常人只有4下
意志比較重要
晚晚臨瞓之前上連登J下葉劉隻腳同大波華

Sor
我諗你食多啲野生多啲肌肉 跟返個list分set 操應該都有幫助
但又有幾多個真係會練
分set操 我哋普通市民需要去到咁盡嘅🤣
18下唔得 咪分兩次做
利申都有睇過呢條片
證明唔係睇得就打得
True
唔係講緊打架吧
比較實際
講緊可以捱多幾棍唔死
或者可以be water走到
佢哋揸住支槍真係會同你拳願阿修羅咩
有做開運動都去到一般個水平
*體質sor9
起碼練心肺同肌耐力
唔使咁認真,你估咁容易大隻咩,聽得最多唔肯做Gym啲人就係話怕練到太大隻,覺得太大隻好肉酸,你再睇返講呢啲野果個人個身形你就知講黎都晒氣,有練過就知道練到大隻係好撚難。唔係話你想去操幾下就好大隻,純肌肉增加基本上係年計算,果啲好大隻可能唔知練左幾多年先得,再者唔去Gym房唔等於唔可以做運動,咁撚多籍口唔做運動就繼續留係屋企做冷氣軍師算啦,但唔應該潑其他有心人冷水。我見Gym房都開始多女仔操。
一槍郁唔撚到啦

call of duty 打上腦
其實就唔係既
肯定以為有條Hp,未扣晒都可以行得走得,事實係打中腳你都立即變廢人
Bench press 150磅>體重20~30%??????
係我缺乏常識定理解錯誤???
如果跟消防果種標準
要唔用腳借力
下巴過哂支杆
我見gym房真係唔係幾多人做到
錯少少佢都唔count1下
連登仔會比一萬個理由自己懶
操體能由6月講到而家
次次都有人起晒鋼呢樣唔得個樣唔好
想講人地就算淨係蒲gym都揪得贏你
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞