成為特警的體能要求

1053 回覆
1543 Like 23 Dislike
Lv4 一對都6kg
最容易應該係啞鈴16Lb
特警應該係飛虎果啲,唔係全部香港警甴都係特警,你見果啲防暴高矮肥瘦都有就知唔會做到上面個test
落唔曬 又快又chok先29
咁多位巴打真係咁堅揪?
你就收嗲喇, 幾個forum, 睇住你依個名玩左十幾年, 軍事又唔係識得多係度扮代表, 剩係識copy資料, 冷氣老作軍師就你依挺人

福建幫比幾百個手足圍梗退架, 佢先十幾廿人, 你試下50對20, 比人斬到飛起, 黑社會唔打交依十年D灰色生意自己送上門呀? 你咁多理論自己去收數, 睇下結果係點

日日扮有學識係度吹埋無聊水, 講埋D呀媽都知既Wiki資料係度扮專家
睇左十幾年軍事老吹新聞, 好心你進步下, 講D野用下腦
佢abc 三項係接住做睇wiki 個飛虎考核真係嚇死人。不過我諗佢地都算係半軍事級紀律部隊分支,呢種級數體能可能係正常不過。我地只需要練一練,唔好得排骨已經差好遠
就對撚住個表黎操
操完至少特警水平,對付無裝垃圾狗都綽綽有餘
呢個po好多狗想帶風向體能冇用
係咪好驚呀呀sir
果D係普通popo
你係咪跟開海豹練
如果你包拗頸話每組淨係做一下
咁的確大把人做到既

同埋睇真d 佢1a每項淨係可以休息1-3分鐘
咪就係上面果位朱仔成囉
pish
定期有做體能
佢哋真係以為支槍係用膠做?
真槍for example M4A1 4-5kg

我相信你仲要著gear+ 後備彈匣
長時間拎住10幾kg 野跑呀

建議你拎住10kg米跑下先
Yes 全民健體。和理非都要
即刻有隻狗負皮我
開名玩單機啦
呢樣真 一開始做到一下就死左
抗日都打3年仗啦
搞革命同時一定要練好自己。
恆心大過一切,以上下數正常人一定做到。
每日keep住做,肌肉有一定記憶每星期加兩三下
一定有進步。
上面寫分組做既意思 係自己練習個陣呀
有無留意到1a 1b 1c之間最多休息10分鐘?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞