成為特警的體能要求

1053 回覆
1543 Like 23 Dislike
至少兩年
都係 本身你背普通避彈衣變背NIJ IV
難唔難其實要睇有冇限時同姿勢要求
如果限時一分鐘下下靚姿勢做都唔易
屌,你估個個一開始就做到咩。
恆心大過一切,有決心練以上下數正常人一定做到。
所以加油啦,保護自己保護身邊嘅人,操下啦。
自問唔得 同理你跑得快即多數肌肉量冇咁多

咁就做唔到其他考試合格
新年新目標
人人健體強身
大家唔好呃自己, 快D練啦, 再咁落去真係比佢拉哂
借個位宣傳吸引火力黎推post

for 想體力升級/心態提升為民請命手足參考
補師我要幫全世界身心升level
入黎補補正能量調整心態
個人夠正能量先頂到落去

兄弟爬山 各做所長
若要勝利 必須備戰
營養+運動 身心態度同樣重要

和理勇武強身強心飲食入門:

自衞隊身體質素&勇氣全世界都大有必要
香港人 only you can change yourself
未來嘅希望由我地做起

Step 9.建立自信 增肌增體能
同敵人對抗 除左夠體能
最緊要隨時作戰救人心態
並不容許你食花生
⚡️減少重複接觸影響自己的負面人事
🍎做應該做嘅事
🔥要增肌/提神/搵工/調理身體自己埋位學
🍳訂好目標 全力以赴

利申:健康教練
啱嘅就聽下 唔啱聽我都唔會覆你
重點係大家Build up自信+能耐大返對家

全民認真
依家風頭火勢 好多五毛
不分化 不割蓆 團結 正能量
呢個世界唔係我地影響人
就係人地影響緊我地
我地要內在夠強 大返佢地

永續健康身心 長期抗爭致勝
營養/心態歡迎搵我幫手
教完大家要做
香港需要你
有需TG 唔問名
幫你Case Study
教你點飲食點運動打仗飲食法
20%運動 80%營養
學完再善用Budget 搞好自己體能
得閒係屋企/搵我做下運動放鬆
Build up 自己自信 無狗敢搞你
如果你期望唔出付就會有結果
請你離開

My TG
https://t.me/TreeHoIsGood
Channel
https://t.me/treehoHealthAdvice
討論區
https://t.me/THHATalk
長期戰爭 齊上齊落
對抗白色恐怖
反共抗中 我地勢不兩立
We Shall Never Surrender

United, We can win the fight
佢時事台出哂名
睇到啲前線後生仔 隻手幼到

班狗體重都重你兩倍

香港人體能真係唔掂
引體冇練過做到3下話你叻
1b 1c靠操開
但1a佢寫明可以分組做唔會咁誇成間gym room得1/3人做到掛

ok我錯了,以為連登仔個個都可以徒手游出公海
呢個時候唔應該玩膠sor
唔係短時間練到,呢啲真係以年計算,22下引體。
但唔知點解係chin up唔係pull up,還有press up唔係push up。
體能為左拎更多裝備
你要睇下佢做完一項休息1分鐘之後要做第二項。連續咁樣做曬喎
三下?好多人半下都做唔撚到
佢呢個係CHIN UP唔係PULL UP
CHIN UP係反手 或者其實係直手(手掌對手掌方向)都得
單獨做一個動作 都可能得 但你全部加埋
d 體能真係唔講得笑
仲要講姿勢岩唔岩 差好遠
每日都做緊
一來要拎好多武器 二來係會有近戰 唔係下下都開得切槍
如果你冇比起常人更大既體能 你點打死d敵人
如果你話個個好似John Wick咁 咁另計喇
可能要
唔會有呢個問題。。。。有啲肌肉唔係要好似做健身嗰班,同埋少少肌肉未至於唔得,雖然肌肉係會令人重啲,跑得快係體脂少咋,玩長跑嘅人係會結實地瘦啲,但係5k點睇都唔係長號嚟
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞