成為特警的體能要求

1053 回覆
1543 Like 23 Dislike
特別係中前排既手足 一個體能唔好輸左
先唔講有無人救你
你自己落單都累到其他手足
唔好再咁多幻想,最基本跑100米全力,到沖線都唔降速做唔做到?人地著撚住裝速度係慢左但係跑多兩步你仲有氣?
去運動場測試下
由零開始跑10 km可能唔使三個月訓練都得
但係跑全馬練一年都好難

你試吓去gym room搵教練問下佢哋得唔得
體能一定要堅持練,但唔好睇到咁撚高要求好唔好,一陣啲人真係以為好容易做到幾十下引體,事實一下都做唔到,你覺得啲人放棄快,定堅持。不如接受現實,放個正常人做到,有機會練到水準參考下好過啦,我覺得引體5下係基本,但最好要練到做10下 然後可以做4組
呢個po上到熱門都算係咁
明明係好重要既行動po嚟
報仇唔係得個講字
你笑狗廢就笑得過癮
到你俾人打冇力還拖個時就唔好喊
今次講緊既係以年計起既抗爭
由零開始完全唔係問題
睇到呢個po既好裝備下自己喇
健體強身做gym絕對係應該,亦係好事。
但如果目的係諗住練嚟揼嬴特警就絕係儍事!

想隊冧職業NBA就梗係同佢捉中國象棋,想隊冧特警就梗係揸鳩中共春袋—香港交易所(中共7成外資必經之所)。

大家諗諗:”31/1前解散警隊,否則1/2全民網上「入市」香港交易所的網上交易,及...。”

睇吓會點?
練體能
玩街健基本上上面既list都做到7,8成
我玩左2年正手輕鬆拉到20下以上
正常玩三個月都可以由0做到拉到10下
唔好咁極端咁灰
當你大隻到the rock咁 膽量都大啲
目標set太高,只會帶來挫敗
你引體一次過做18下,分分鐘2年gym都未必做到
而你做到18下引體,又唔代表啲咩
如果真係長時期練
不如練combat仲分分鐘實際過你只係練chin up、sit up、push up、bench press呢啲
練膽、搏擊,仲有埋體能

同埋樓主放個特警級出黎,佢應該都係for啲有練開嘅人睇
你冇練開,望住個要求都唔知想點
健力、健美、定for運動performance,要求唔同,你訓練嘅programme都唔同
新手咩都唔識又分分鐘整親,好似sit up咁,full sit up其實係傷腰
建議真係新手上網睇多啲,本地都有個channel 出名,又黃,叫kofgym,可以睇睇

btw,係6.9,唔係6.12
係,你努力啲就可以做飛虎
打咩杖,不如用錢買起人地啦
大部份黑狗都係特警
成日笑鳩速龍仆街同跑得慢果啲
到底知唔知佢地身裝有幾重
引體上升幾難做到咁多

mon po狗我屌你老母啊,咁好體能不如去幫彭麗媛奶西啦,垃圾
入面有飛虎有特警 講緊係用年計去練體能 俾埋錢佢地去練
技巧 體能 力度 速度
唔係話追就追到
要全民練體能 一定唔可以用佢地做標準
但我認同一部份手足要參考呢個
咪就係
掌上壓60都差唔多
但引體18下真心難 我都係做到10下就收哂皮
仲話有一半
你睇下班gym sales 先問點解冇人入去

根本Gym俾班大隻撚樣污染晒
PUSH
真心,我叫做玩咗幾年gym,個人覺得最難係二頭彎舉200下。。
重訓果D項目其實對體能幫助不大
對體能最有幫助應該係遊水同跑步喎
4.8K 合格要24分鐘 其實都好撚難

題外話 臥推150磅合格
但係滿分要體重30%以上 咁假設我80KG 咪姐係推40KG已經爆哂標
定係體重130% 以上
呢個標準比普通navy seals嚴格,但飛虎隊一般係同Seals team six(普通navy seals再揀既精英)作比較。
有咩練習可以增加身體對抗性?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞