成為特警的體能要求

1053 回覆
1543 Like 23 Dislike
依個係初步架喳 之後果啲仲多仲癲
唔難 得體應外都做到 體應大約80%
佢真係會鬼同你打咩 一下飛撲再禁住你 用棍打 你唔夠力比佢禁底冇人救你就係咁先 唔好幻想咁多有踢jj機會 唔好比藉口自己唔健身
做運動 又減壓 又強身 一舉兩得
唔難
唔好咁睇小對方,佢地可以全職練體能
ching
呢到係香港
你叫港豬做30下
有冇諗過你未出手已經比佢打到仆街,唔該唔好ff喇,比心機操下喇
半年咩都減到啦
連續150下 8kg
點解唔得? 你半年鳩操or 你操之前無運動底?
其實我一直係到諗, 如果香港有自己軍隊, 真係可以打哂成個南亞國家

就好似香港警察咁, 已經可以訓練到咁多 速龍/飛虎 出來
仲有機動部隊, 衝鋒隊呢D

如果有自己軍隊, 真係訓練到三角州, 海豹出來都得 (本身飛虎隊已經係跟英國SAS模式訓練)
再加上香港政府有錢, 買導彈, 買戰機, 買航母, 買潛艇, 買坦克唔係問題

本身香港警察既單兵裝備 已經是亞洲最先進, 乜槍, 乜裝備都有
第n屆吹水大會開始 留名睇個個連登仔都話唔難
當夠你個人100公斤 推30公斤 真係唔難
應該係想講130%

不過 150 x 1.3 都講緊接近200磅,好痴線下

之前連登大把輕敵膠同埋風向友想大家覺得敵人好弱
The rock做唔做到
當你100kg 引體就好難
最難係游水呢part但以我所知仲考少左野
呢樣唔難
試過輕鬆120下 玩到悶停算
香港人平均工作時間太長,朝九晚六返六日消耗好多精力,放左工成個人散曬,要推全民運動真係好難.
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞