成為特警的體能要求

1053 回覆
1543 Like 23 Dislike
呢d資料睇黎曬氣 識晚人就知得淡笑
一般正常男人 25-30歲 專心大半年 真係日日練 如無意外可以到"一般"
但要全部中高就真係痴撚線
加油
你真係諗太多佢每項仲要得1分鐘休息
咁易操咩
講緊要真係full-day日日練 睇你花幾多時間去衝
香港正常打工仔 一日做到1個鐘運動己經算好 仲多數只係跑 依種情況當然無可能
但如果你真係全職日日add上去 每日操 注意飲食同休息 除左引體x18 9個月左右應該無問題

所以點解咁多人考消防同黑警前都要quit工.....
消防講緊只係3下引體...呢度係18下
個難度係幾倍就算full day日日練都無可能大半年做到 至少年半至兩年
分完有咩用??政府一樣出動打示威者

就好似大陸分左 武警, 公安 兩個架構
武警是軍事化部隊, 公安是普通差佬, 性質唔同

但大陸有示威, 一樣武警, 公安 齊齊出動, 出埋正規軍 解放軍都仲得
飛虎隊 就是反恐部隊

而反恐特勤隊, 主要是巡邏
游水就好流下
計埋機場特警, 反恐特勤隊, 就有大約400個
咪玩啦打架唔睇體能,就算跟足規矩檑枱上比賽,剩係打一分鐘都斷氣咁濟,仲話用陰招,到時郁都未郁已經緊張已扯哂蝦
唔關事

D女 high唔high 係睇你賓周長度, 唔係睇你大唔大隻
最尾兩句
見美國幾好
制度民主化都要體制有check and balance
唔係樣樣都要做咩?

有得諗 全民潛行起義
跑步係最易唔奇 吹到5分1km好易又吹大左
巴打pull up 20下好撚勁喎

我係hea gym咗幾年,無特登操pull up
除咗游水其他都做到
咁要比梗係拎最top黎比

又唔係唔會見到班畜牲,set個目標高啲有咩問題
啱啱試咗,雙腳垂直,
姿勢執正曬好似消防嗰隻咁
只得13下貨仔

chin up就輕鬆20
試咗雙腳垂直,得13下,
喺屋企做好易掂地
所以無放曬落去
做開gym引體22下唔難
Push up如果分三set做total 80都ok ge
跑步游水就真係要操下先得
消防嗰個講緊達標咋
考過消防嘅朋友都起碼十下貨,標準架喎

同埋呢張表係chin up,姐係反手
相對易啲的
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞