成為特警的體能要求

1053 回覆
1543 Like 23 Dislike
香港根本就無一隊叫特警
一邊16磅呀
你個名
佢話做一半嗎
反恐 飛虎 嗰啲同運動比賽兩嘢嘢,上台打實拳手 ufc嗰啲贏,實戰係街打,隨時身都埋唔到,未計仲係用槍高手
其實體能唔單止對抗個時有用。
重可以保持頭腦清醒,做啱嘅決定。

所以體能一定要練
過左半年仲係度發夢係輸體能
人地係合法武裝份子一堆防具武器加成,再加上工作時間有得操,操練以年計
你仲係度諗點操真係on99,俾你全盛時期子丹咁,戀戰到最後被圍捕咪又收皮

諗下自己有咩其他優勢點善用啦
做運動有咩用?人地有槍
你練到個個宇宙最強徒手接子彈就話姐
開個jable 打下飛機先啦
曬時間做埋無聊野 出下文宣啦屌
係,對腳仲痴喺地下
人哋體能係強到有槍都打唔入呀,仲講
不如咁講
有上述體能嘅可能得5%甚至1%
但班前線綠狗明顯一半要求都未必達到
所以 至少都練下跑啦好嘛
走都走快啲先
走唔甩嘅俾你係the rock咁大隻都冇用
人地廿隻狗埋黎咬你
果位巴打開唔開班教授 聽到我都想練
Bench Press有D奇怪
1. 無講明推幾多下 (無寫我當佢1RM)
2. 中等目標應該>一般目標
中等目標>150磅, 但佢又寫成體重20-30%
個人要幾重? 多過750磅?
BTW 16磅DB curl要一次過150次直頭CLS
做到的人我估1RM最少有80磅
我夾硬做應該可以12-14下
full range 8-10下到不過無特登操
有冇諗過依家隱藏哂警員身份
佢隨時可以派你以上講個堆做便衣
你係咪弱智架ching
我練左兩年都係得20下,你都幾有天份
應該係1RM
我估20-30%應該係150加體重20%,如自己重200磅,即係
200*20%=40。 即係150+40=190

150次係muscle power,endurance 都要存在,所以做開10-20rep要做到150係真係有難度,睇字都覺得酸
其實唔難
利申玩開MMA
一拳一個
人地on duty就係操體能
即係大家交稅比佢操
至少每個人同我每日做帶氧運動,練下持久力先
越共都打得贏美軍
最梗要做好cardio, short burst, 跑zigzag
練大隻真係冇用
想係屋企練pull up可以點做
上網睇掛門框啲bar其實穩唔穩陣
會唔會勾到成個門框跌落嚟
醫學撚加有操開
一次過150rep 佢唔傷架咩
零負重叫你連續Curl 150下都傷關節啦
有啲朋友真係幾步路都扯晒哈 真係痴撚線
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞