成為特警的體能要求

1053 回覆
1543 Like 23 Dislike
唔好講對抗,對上一次男仔比藍絲打到訓係度,女朋友比人毀容,唔好話擋狗,最基本上練到捱多幾下,拉住條女走都好啊,個個以為真係打機,點知實戰比人當沙包打到豬潤咁。我覺得最基本每日都堅持跑步,等反應快啲,已經好撚好,唔好一野就挑戰大佬,10條命都唔夠死。
燒槍都要練肌肉同體能,如果唔係比枝槍你都打唔準
體格差唔多招式先變成重要
體格差極撚遠你踢乜撚野賓周
上面吹風話唔洗體能個堆一睇就知呀sir嚟
push
痴撚線18下引體
定係可以分set做?
其實冇人質疑過最 Top 嘅人能力有問題
只係用嘅地方錯曬
特警用咗來對付應該要去保護嘅人民
錯曬

另外一樣就係
我唔覺得出來鎮壓嘅人體能有咁 Top
見過好多係多年 CID
求其着件背心
難撚到癲
半下就唔好講 一下都叫做到, 半下即係做唔到
佢係本地賽打到識飛都夠打到你仆街啦 面對現實啦
其實係 我覺得佢個list吹大左
特警體能 , 即係飛虎隊 , 機場特警果啲
唔駛諗 唔好用自己弱點去同人鬥
不嬲日日都有練
講踢jj嗰d真係未打過拳
你同人打交會唔會on99 企定咁打?
掌上壓先係重點
運動其實係隱藏民間戰鬥力嘅最佳工具
首先要改變玩緊嘅運動項目
要鼓勵大家多玩有團隊組織、身體直接衝擊對抗嘅運動
例如 rugby,美式足球
拿 分清楚先
綠狗肯撚定無咁既體能 雖然都比正常人高
黑狗就唔多唔少都有

我地唔一定要練到咁撚勁(講緊好大部份人)
但要練到體能上唔可以輸俾綠狗
無論短跑長企 我地輕裝理論上會易練過佢地
慢慢開始做 兩星期一次 一星期一次
有舊傷就更加
有機黎搵我郁下 比自己有人陪同建立下新習慣
做左gym差唔多兩年答你
2頭舉200 下我覺得有d難 其他都做到
ps我講緊最高嗰個standard
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞