成為特警的體能要求

1053 回覆
1543 Like 23 Dislike
練到太大隻好核突,不了!

心肺 肌力
技巧 經驗

有邊一樣野係得
冇上面果兩樣下面嗰兩樣係唔會有
得游水達中高級
其餘都要練番一年半載先得
練啦
唔遲
但係你都冇子彈
還有你地今日唔練體能沒所謂,但日後自己女朋友比藍絲打 自己比藍絲打,唔好後悔當初自己懶就OK,條路自己揀,依家香港除左靠自己,你還可以靠邊個保護你身邊啲人?定又想睇鳩住比人蝦到出面,自己乜柒都做唔到,係Facebook屌幾句好嬲有用,定自己開始慢慢練體能,自己唸,依家肯去練永遠唔怕遲。遲好過唔做,早又好過遲。
但係佢班仆街袋住糧訓練體能
升咗又有得加人工所以先咁大誘因操體能啫

唉 美國幾時可以接收香港難民 訓練民兵送返香港反擊警察
都幾困難
有啲狗真係體能fit 而且我諗整體都會fit過平民
但樓上啲留言真係令人嘆為觀止
出一個post就可以幫啲狗係某方面嘅形象輕鬆洗底 仲要大大讚美
屌 知己知彼唔等於要讚 仲要撐埋樓上個狗隊打手 連登仔真係好易呃
乜嘢亞洲最佳 樓上個狗隊打手係偷換概念 將特警體能佳=狗隊係亞洲最佳 竟然一班人覺得無問題
我講一次 香港狗隊前線入面係有fit嘅癲狗 但香港狗隊係世界上最卑劣嘅殺人犯強姦犯
um……其實我輕鬆做到20下以上
當然啦我有做開運動

但我之前都操個fd日日做體能
1個月內,引體 0 > 7 下
有心操其實唔難

咪講笑啦
打左半年都仲話先自己4下引體都做唔到
仲敢拎出黎講…………
連登仔:操到the rock咁把撚咩,咪又係擋唔到子彈
撩鳩佢除裝係想佢一嗰隻揪我哋咁多個啫
如果一對一隻狗應該唔會驚
操半年都做唔到18下引體 ?
你2星期操1次 ?
句亞洲最強大真係好撚恥
不過其他都係事實
≠認同佢
連登仔幾時先肯認真每日擺少少時間練下體能
如果係既話又唔會捉咁多人
最令我驚訝係好多人幫佢講說話 其實已經等於認同 呢啲潛移默化 思想工程係要抵抗
支持全民練體能 唔好天真睇低對手
佢張野有古惑位,單項分開睇除左引體對好多人係挑戰外確實唔難,但留意埋上面果兩行字組間休息都係1min多啲就好撚難

引體20下後即刻接掌上壓70下之胸背先可以休一休,埋尾仲要二頭彎舉百七後近即接大重量卧推,要貼到佢地係要啲時間
仲有搞緊?
你係分開睇定連住睇?

佢abc休息時間都唔多㗎喎
完全冇練過野嘅普通人起碼要練3個月先滿足到最低要求
講緊每個禮拜要去3次gym
因為槍械唔普及同兩者用途唔同?

兩者都做啦 你估無體能可以穩定使用槍械咩
好癲 不過佢哋份工就係要做呢啲嘢 咁嘅要求其實係正常 不過有無真係揸正嚟做就有保留 你知啦 依家個制度咁黑
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞