成為特警的體能要求

1053 回覆
1543 Like 23 Dislike
普通狗我諗有做開運動既都夠揪
但做到呢個LIST既真係鐵人黎
試過力不從心係咩感覺未
聽過有人講係特登做呢個數 上個榜係為求婚 915係條女生日
其實特警同準軍事部隊應該分出嚟
一個去保安司 一個去警衛軍

咁先有得制衡下武裝力量
等警民衝突時警察唔敢出真槍同咁狠

雖然香港慣例全部部門都只係奶
係至少制度上可以有呢個setting都好
其實普通人要練到特警最低條件最快都要半年至一年
差佬個要求係 寫明左係 反手既 chin up
消防佬係正手 pull up 差好撚柒遠的
片定老母?
體育人等於投考成功者?
好簡單一樣野,有炮都要走位take cover啦,你估打靶咩

冇體能轉頭跑兩跑踎兩踎,唔夠氣唔夠力真係唔好講話瞄到時連個人都暈暈地連手都唔知抬唔抬得起,你估真係有ironman副甲輔助咩
中高要求咁高,除咗運動員仲可以邊度搵到呢啲人
90% 一般都過唔到啦
咪咁撚多ff
大家Follow IG要小心,對家已經開始用扮黃Ig戰術

[454名手足中伏]發現左個藍扮黃嘅鬼IG
https://lih.kg/1810343
講得好好

暖氣軍師係連登認叻冇用㗎
畀啲恆心操fit啲
做gym練力練大隻
加入跑會學/練跑
落泳池操水練氣
去拳會做專項訓練

裝備自己保護自己
老童都做到啦
真。防彈少年團咩
同肥仔打交難贏 脂肪唔食力打唔入 夠肥又算係天然重訓所以大力啲
跑完要𣈴準同承受開槍都要一定體能
先唔講俾人捉唔係走而係直接用槍係幾on9
用得槍即係開戰 即係要gear 即係唔係短時間同固定地點
行為無體能等於負累
無錢有無方法 或地方訓練
想學游水

有跑開步同基本靠body weight練嘅運動
lm
大家一齊加油
我都淨係得chinup合格
你見到手足們一畀佢㩒喺地下基本上都走唔甩就知道其實一對一隻揪唔撚驚
佢哋個個月袋住咁撚多錢就係專門訓練點樣只抽贏人
先唔講班狗打開Center mass
加埋Hollow-point 你又無正規防彈衣 真係一槍中肚你都瞓低

體格又唔好 承受唔到子彈衝擊力
你唔通又好似中東、俄佬定美國班醉酒癲佬咁靠腎上腺素 Tank-top食十幾飛子彈都唔瞓地咩

醒喇
做gym去康文署體育館,平靚正
training plan可以去youtube/google搵啲for beginners,英文唔叻可以睇香港或台灣人的教學影片,有啲都唔錯
怕煩嘅,去公園高低槓都練到好多嘢,有個香港人youtuber有詳細教學
我同你一樣,練body weight比較多,夠用就算

學游水去搵泳會學,冇得慳

跑步靠平常easy run 加一星期一次 intervals 一次tempo run
真·暖氣軍師狗
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞