成為特警的體能要求

1053 回覆
1543 Like 23 Dislike
佢體能好但係着重裝
手足著輕裝
認真練 足夠營養同休息 三個月內一定有
四支發達
唔好比咁多藉口自己
就算你有咁既心態 實戰都係比唔上佢地
人地就算唔踢頭 兩條友 廿幾三十秒都夠斷哂你手斷腳
私了既 比你十條友圍佢分分鐘仲輕傷
你估人地真係on9嘥咁多時間操體能操格鬥技咩
次次有一兩個矮仔/肥佬頂更落場就成班係到笑鳩人 放低曬戒心
到比人打到仆街個陣仲睇下你笑唔笑得出

根本一定要更加操體能同力量 拉近個距離
新手成長期個進步係可以好快
有操一定好過冇操

從來只會有人後悔自己體能唔夠好
冇人會後悔自己體能太好
掂喔ching 做好埋飲水+蛋白質 纖維吸收就更好

利申:認真健康撚
幾個月要test一次掛?
聽聞一年先一次

見班撚屌 有左幾個月咁款
yes 輕磅練好快
尖沙咀我主場
星期二六日都有
TG me tell you detail
https://t.me/TreeHoIsGood
特警wow,機場果d好撚fit,好多女望
呢個最痴線
慢慢練全身體能 減脂就會做好
利申:
兩年前 97kg 30.6% fat rate
一下引體都唔得
9個月減55磅 減到13% fat rate
做到3,4下
依家 增左12磅肌肉
做到 10下 上落
無特登練 黎緊可以強化
你點影的
arm curl 16lb 150 下
有操開都無把握一野做晒
係,但係24 分鐘4.8k已經係個list入面最易嗰部份上面條撚樣仲話18下引體有運動都做到
現實係沒可能,連接近都難,特警其實就係等於軍人,佢地沒任務就基本上係操練,香港人每日抽1個鐘做Gym已經好撚難,大家訓練時間都差咁遠,沒可能拉近到,再黎就係呢班人只係服從命令,任何時候都係用辦法完成任務,基本上係沒乜獨立思考能力,因為咁意志力比我地強好撚多,而且佢地日日比人屌,仇恨值非常高,基本上一開波已經暴怒癲狗咁亂打亂咬,啲輸出係正常情況1點幾倍,所以基本上次次都打到前線又爆頭又斷骨。
唯一樂觀啲就係飛虎應該得幾百個?大部分都係散仔康樂會啲會員,沒野做都係返大陸食海底撈,飲冰凍啤酒,再屌下大陸雞咁,體能同性能力都係有限公司
你係咪羽毛咁輕啊?5x kg 20下?都未必做到啦

人哋分分鐘7x kg 以上,每一下多你二十幾kg
手足 三個月由零到七下進步好大 一定要練埋心肺同core啊
4.8km 24分鐘算唔算好勁
一半?你都幾樂觀,你係街搵10個人,有一個做到都接近奇蹟
我夠膽講5%都唔知有沒,扣晒啲黑警同消防,救護,運動員都唔知有沒1%
全套加埋好撚難,但會唔會搞錯其實唔係每個人都做到精英級別
最起碼都勁過一般散仔兩倍人數上佔優,戰力提升特警都死啦
除非真係開機關槍殺人
搵個散仔體能表睇吓先好過啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞