成為特警的體能要求

1053 回覆
1543 Like 23 Dislike
連登仔話唔難 不如試下做個list 再睇下跑唔跑到18min 4.8公里
唔係叫手足唔好操
但你叫手足以特警級做目標
講真,不切實際
人地操到呢個程度真係要用年做單位
其實唔一定要gym room
想練下力既, 落樓下公園都可以, 唔洗怕比人笑, 做唔做就慢慢黎, 好快會做到, 下面大把YouTube自己揀黎試

https://www.youtube.com/results?search_query=Street+workout
push up sit up 果d 有冇時限
如果一個普通人,平時正常有少少運動下,要練到佢既差唔多標準,要幾耐時間? 有無體能好的巴打可以分享下?
所以笑還笑,
手足都要強身健體同呢個垃圾軍政府相搏
練好體能身體係擋唔到子彈
但著防彈衣+物資需要良好體能
事實係10k 跑45-50 分鐘又大大隻隻嘅大有人在。果班打緊甲一應該好多都得
睇黎師兄都有d料
好似係分組?BTW,正常人做唔到佢個引體一半,可能得4份1,姐係5,6下就收皮
8kg
分組係for練習
留tg 和你操
如果你過到陸軍boot camp訓練
咁Navy Seal 你可以挑戰啦
16磅係每隻手150下連續做呀
跟機+1
我都係半下
你可以睇下考消防體能個list
4~6 個月左右
睇班防暴d身材就知咩料啦
屌你呢d特警你示威點會見倒
唔洗搵食?番學?食腦慳好多時間喎!
人地上埋VEST喎
下 Ching 你真心定on9😂
其實呢,每個運動員都有針對性訓練。
每個人所練嘅目標、目的都唔同。
曹星如打拳全身訓練同協調性一定喺最好。
但如果要用做pull up下數黎用一個打拳運動員做指標絕對唔公平。
好心唔好咁講...掉轉你,你體能勁,但又有槍,做乜膠要同你肉搏,冒比你傷的風險?

我哋真係必須要正面面對呢班係體能怪獸的事實
速龍=特警
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞