加泰集會係一場贏左無得分,輸左死全家既賭局

3832 回覆
3241 Like 1304 Dislike
咪係.
去集會嘅人最唔自私、最唔虛偽
就算賭上香港示威者聲譽,
都要搶盡啲光環
外國 :
831 同人大釋法絕對符合基本法
告暴動亦跟據公安條例

五大訴求完全唔合理
冇錯.
人哋都舉過一支香港旗來支持我地,
我哋一定要舉行返個集會報答加泰
首先
可以肯定個集會唔會多人
亦唔會係主流聲音
正如香港獨立旗幟一樣
唔會多
鬼佬見到都列為少數人
唔會因為你嗰幾%人而放棄打中國呢條line
香港除咗係打中國嘅跳板
保持香港獨特地位亦係符合美國利益
所以美國肯撚定唔會理你個加泰集會
痴線
同連登風向一致
支持加獨 但我地都生死存亡 搞掂自己先算
加上岩岩大五毛 @一舖過 開post話一定要去集會 我更加確信唔應該去
你係咪搞錯左D野
臨時議會有用係巴士底監獄被攻下左後既事
之前一樣係無撚用,一係你同我講你成立完有PLAN去控制左首都沙田作根據地又唔同講法
你係咪搞錯左STEP
臨時政府同議會本身係無問題,最大問題係你地尻UP完成立
跟住係咩PLAN都無,邊個做司長,邊個做首相,點樣取代現有政府
點樣增加地區控制,無,咩都無
貪口爽成立臨時政府,跟住咩都無

你就仲狗唔搭8,就算無反送中都一樣會有區議會選舉
依家係話要選特首同立法會
我係話你個尻UP議會比區議會更廢
香港仲有野輸咩。。。
輸乜能野
連登仔:哥狗得罪英國 歐盟 非常自私
以後唔洗教波
freedom of speech唔係咁用,而且加泰集會考慮其實唔止美國呢個因素。人地扯黑紫荊旗,我地咪扯返加泰旗,好多手足都有做梗。外國人撐香港個理據都係捍衛人權、自由,即係普世價值,你有幾可聽過外國人支持香港獨立?反警暴、支持加泰人捍衛人權,呢d咪係可以justified嘅普世價值囉,唔知頭唔知路走去支持加泰獨立、支持人地國家分裂,我地有咩justifications去做呢件事?好簡單,每次集會都扯加泰旗,聲援加泰人反對西班牙警暴,as simple as that.
係值唔值得為左加泰輸....
支持
新疆集中營/ 法倫功呢類問題更需要我地聲援
法倫功幫過我地咁多次集會拎不反
都未撚多謝人

新疆咁近
真正關乎人權同自由嘅事
共同敵人都係赤納粹
你地唔聲援

佢哋更加需要我地幫助
佢地困係中國入面,外國人起碼知加泰咩事
新疆人死咗失蹤活摘器官都冇人知
同一陣線同一敵人

而幫加泰係百害而無一利,
大家追求同敵人都有差異
點解唔救近火先?
宜家只係中共單方面話過期
關美國支唔支持咩事?宜家係講做呢樣野的目的係咩先?支持一個冇法律基礎去話自己獨立的地方,重要全世界都冇一個國家支持
講緊係有九個加泰領袖比人莫須有咁重判左九至十三監禁 唔關加獨事 純粹出於民主自由而為佢地發聲有咩問題 由呢個post沉啦
啱 所以由得我哋圍爐取暖啦好嗎?定而加集會要連登簽不反對通知書?係嘅申請人填我個名啦
我唔想喺香港嘅抗爭仍未有曙光出現之際,因為支持加泰羅尼亞,而失去歐盟,更重要嘅係德國嘅支持
同霍格華茲驚講佛地魔
你地好撚驚嘅港獨
難聽啲講句,香港人成日想R fd R著數,又一唔小心就係咁先
你梗係唔知德國屌加泰分裂屌到啪啪聲
連D德國人都話點解要搞分裂
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞