加泰集會係一場贏左無得分,輸左死全家既賭局

3833 回覆
3241 Like 1304 Dislike
Binc
係 彭斯激死左 割左香港未
樓主死全家未
齊來BINC
割咗了,香港又輸咗,香港民主最黑暗嘅一日
答左我先喇,唔好只識人身攻擊
全世界都知,香港人真正支持嘅野至少三四十萬人出席,得幾百人出去拎獨旗集會,美國當睇你唔到啦,而且都知咩事

等同香港目前狀況,叫做非暴力和平示威,美國支持自治,無話支持獨
民主自由係普世價值,幫手聲援都要諗有冇著數同輸贏

事實就係民主國家有國民制衡,根本唔會有所謂乜嘢國家利益凌駕民主自由之上,以呢個角度出發嘅話根本唔會有所謂輸全局嘅概念,只要佢地國民stand with hk,就算侵想反都唔係咁易㗎,何況solomon樓主自己好好反省下啦,柒咗就深潛唔好再駁啦,日日喺象牙塔上面捉棋唔會進步㗎
樓主開po個一刻初心已經係想少d人去集會 咁點計
我同你唔同意見就要反省?
你就真係好好反省下
又係果句,個集會岩岩完,我唔明你地點解可以咁抗奮當左自己大獲全勝
到依家都無人答到我
成班傻閪出黎係咁話binc binc
喂我地舉加獨旗個集會支持自由反警暴咋
無支持加獨呀
同埋想我轉做支持全球支持自由集會?
緊係唔得啦我地支持自由就緊係要用加獨旗做背景黎反警暴啦
點啊政治大師
你答咗你死咗全家未先啦傻閪 開個咁嘅閪post仲死雞撐飯蓋 下次開post前問吓所羅門比唔比開先啦LBJ
個集會死咗全家未?你班LBJ前幾日起勢屌加泰係狗 去集會係五毛 再難聽啲嘅說話都講埋 而加我哋全家都咁健康仲唔bin你哋班賤種老母閪?
Solomon 無嬲,但樓豬嬲到震
你咪只識人身攻擊囉
你根本上就好似隻顛狗咁,想咬就咬
問你點解覺得個集會成功又答唔出
另外我無提過所羅門,依個PO係所羅門出聲前開
所以話你顛狗真係無錯,見人就咬
你問得依個問題即係你連PO都無睇過/睇唔明
另外,我有邊句話去集會/搞手係五毛係鬼
搵出黎?
係咪搵唔到我話人係五毛呀顛狗?
仲要問我死左全家未
你係咪諗住奶左野,人地即刻出聲明同香港割蓆呀神童?
個集會完左都未夠12個鐘就上曬身當自己搞完個集會大獲全勝
個PO由頭到尾都係講唔好take 無謂風險
我話1%都唔應該去做,你唔同意OK架
我都無諗過一個PO會所有人同意
你班神童就睇左做
所羅門話去左加泰集會100%死全家+美國立即秒出聲明割蓆
返去讀多兩年書學下閱讀理解先上黎咬人喇
Some Hong Kong protesters went online to urge people not to attend, saying it was too provocative and risked denting international support for their own cause

或者咁講
呢個就係外國傳媒睇到既野
想講既係屌左幾日熱門d難聽說話人地係會睇到
結果論黎睇某程度上樓主個post有份搞衰左個集會

當然我都明樓主有你既point而且都算理性討論
其實我諗大部分都係屌緊跟風做神嗰班人
有無諗過一開始比意見叫搞手擴大光譜果時
搞手無聽先引來愈來愈大既分化
就當事後講返依段野
我地都仲未知各國政府/外國人睇法,事實上都唔係咁易知道
唔到佢地好似外交部咁出黎屌你干涉內政咩
而歐洲好多人都唔支持加獨(政府唔洗講),至少我問親都係話點解要獨,統一歐洲先強大,(公司70%歐洲人)
都係果句,有side effect都唔會即刻見到

我認同有D人係過左火,郁下就屌尻人五毛同鬼
如果只係因為一段咁既野就瘋狂亂咬人就真係痴撚線
阿盲閪 首先句嘢我同緊個2蚊廢老講 你爭住出嚟認傻閪我點撚應 有利益就fight for freedom 冇利益就fight for benefit 而加做咩都有risk架啦 裝修舉美國旗衝立法會未開始前都吹到好撚大獲架 重撚大風險啦 你係咪有逐個開post教連登仔分析?你點定點做係有回報?你預言師啊?搞個集會都驚撚到咁 出面啲post直頭未開始就屌撚晒我哋係鬼 又拆台又私了去嘅手足 係啊 班撚樣唔出現我哋當贏架啦 連集會自由都開始冇 仲學人講爭取民主自由?而加係要逐個逐個post bin班LBJ啊
至少我知道對面突登改埋歌聚埋一齊唱歌真係拎個心出黎同你connect
但對比呢到刪人文宣又要私了又狗狗聲
原因係大佬唔中意 搞掂自己先 做黎冇用
我真係好慚愧
死咗未?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞