加泰集會係一場贏左無得分,輸左死全家既賭局

3827 回覆
3241 Like 1304 Dislike
原本我都唔想出聲,因為我知連登仔要做就死都要做,唔會聽
不過都係抵唔住要出下聲(係,我犯賤)
我唔當你係鬼,當你真心想幫加泰

件事好簡單,你想搞完會有咩實際效果?
搞完你除左覺得自己好大愛好有義氣
會為香港帶黎D咩?加泰人黎香港幫手打狗?唔會
We connect? 有咩用?
由加泰⻆度,係呀,有人支持好開心,THEN?
西狗doesn't give a shit照扑
大把鬼佬stand with HK, 黑狗一樣照扑
最後都係靠自己同美國(依家你仲隨時有機會玩走埋美國)
你話我無人性功利主義,係
當你自己都顧唔掂,仲去做一個成功左無撚用(我都唔知點叫成功)
衰左隨時仆街既行動,就算只有1%會炒車既我都唔會做
即係你去賭場落注賭一場,賭贏左無錢收,賭輸左輸身家,我賭黎做咩

講左好多次,全世界每個國家都多多少少有分離主義
你就算唔提支持獨立,一樣會好容易比人扯到去
因為客觀觀感就係
1. 加泰人要搞獨立
2. 香港人支持加泰人

大把鬼佬睇完依兩個facts就自動連埋一齊:香港人支持加泰獨立

仲同你諗香港支持加泰人示威權利,唔支持獨立?
咪玩喇,你地連登仔咪又係睇POST睇果幾句就正皮負皮
仲會唔會諗樓主有咩心路歷程?
到時佢地就會諗,我依度XXX都有地方要獨立
你香港人又支持?咁我支持你香港咪玩尻自己

要講既講曬,依獲野高風險無回報
就算只有1%炒車機會都唔應該搞
唔係次次都好似上次臨時政府咁有所羅門幫手兜
香港無take 2, 加泰衰極都唔會入集中營比人大屠殺
你地自己諗清楚,要負皮隨便
再講多句
點解你地唔搞集會支持建立民主中國呀?
中國一樣大把人支持香港
又唔見你去connect佢地?
香港人支持加泰獨立
請VL巴打堅持集會3大原則

成班大愛on9連國際關係都未睇清
呢家講緊3000手足被捕
犧牲既烈士同被港共殺害手足幾十個
未計被打到重傷既手足
5毛、左膠:

唔幫手就係虛偽、自私
有巴打整左呢個方法解決, 我覺得可以一試bor:
加泰爭議既解決方案
https://lih.kg/1668004
上次臨時政府已經係
又係做埋D除左自high之外無實際作用既野
上次有人幫手兜,都唔知救得幾多次
依個我覺得無問題
只搞加泰好撚大問題
呢個可以 起碼冇個容易炒車先
認真 真係完全睇唔出搞呢個集會有咩用
不過既然都不割 咪由佢地搞
希望唔會有手足因為撐加泰獨而浪費10年
完全唔明點解高風險冇效果既野會有人推
推,真心覺得冇得益
無喇,炒左車就10年內入集中營
唔洗怕浪費
用全香港人前途去拎個無用光環
有腦都唔會做喇
推上去
再簡化咪強調抗議加泰警暴,淡化獨立果part

同意要顧國際線睇法
話說中共就睇準香港人連思想都唔敢提獨立,由你地個個星期六日係自己地方玩屎玩尿
好似加泰咁,向西班牙提獨立但打爛自己野咁,除非走攬炒路線
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞