加泰集會係一場贏左無得分,輸左死全家既賭局

3831 回覆
3241 Like 1304 Dislike
加泰集會唔係撐加泰獨立啊

就算唔搞呢個集會,黎緊都一定越黎越多人喺唔同場合舉加泰獨立旗,亦會有越黎越多報導將兩地進行比較。呢樣嘢係無得逃避。與其俾外人無限詮釋,我地更加應該主動表明香港人就加泰事件既立場。

我地既立場好簡單:
1. 呼籲西班牙政府和平處理加泰示威;
2. 譴責西班牙警察暴力對待示威者;
3. 沒有人應該單因政見而被判監。
我想問下向國際表明香港人對加泰事件嘅立場嚟做乜嘢?
同埋邊個問緊香港人要向加泰事件表態,令到你覺得需要搞一個集會去回答?
我都有提
"咪玩喇,你地連登仔咪又係睇POST睇果幾句就正皮負皮
仲會唔會諗樓主有咩心路歷程?"
佢地就完美示範睇野睇幾句就當係
完全唔諗背後有D咩
推到聽朝仲係熱門
唔可以
幫倒忙
同意 推
原來香港有求過加泰
同意
係有輸冇贏嘅賭局
走去支持加泰,要贏嘅話一係加泰真係成功獨立,一係西班牙政府縮沙放人
https://www.instagram.com/p/B3w97bOnSeb/?igshid=1vuenj2g7ypph
西班牙政府夠膽縮等住俾全國屌死
行加泰獨立嗰條路嘅話,歐美都唔撐,香港點幫佢獨立?
根本賭唔贏
我地更加應該主動表明香港人就香港事件既立場。

我地既立場好簡單:
1. 呼籲香港政府和平處理香港示威;
2. 譴責香港警察暴力對待示威者;

搞掂自己先好唔好?
支持加泰民主自由無問題,但對家一定spin你一定會有記者問你佢地其實爭取緊獨立喎咁你地係支唔支持呀?

對家中共黨國機器實spin你去港獨
我唔明係呢D位條act等緊參議院過嘅時候黎個咁嘅主題集會係咪真係明智?
班冷氣軍師完全唔撚識得睇國際形勢, 大佬人哋美國都唔支持加泰獨立㗎, 你又要r美國支持又要支持加泰獨立,而家做乜嘢 ??

唔該畀啲理由說服得到我

唔好同我講因為我哋個situation同埋對方一樣所以要互相支持, 自己都搞唔掂仲幫人??
更何況你以為係幫,但其實除咗打飛機係冇作用㗎喎

真係唔好諗住搞加泰集會, 分分鐘輸埋美國支持就真係攬炒, 連人真係戇鳩㗎喎, 唔該真係畀兩至三個point說服我,而唔係淨係識鬧人

推(唔郁)
香港人係有自決權利架
睇少啲連登 同香港01啦
我都唔同意 一陣又俾班建制狗有機會 spin件事去話我地搞獨立 又有藉口搞風搞雨
Agger
左膠好撚煩
心口得正義兩個字乜都唔諗就衝出黎柒
收嗲啦阿sir
我地同手足討論就算有意見不合
都唔撚關你事呀!!
係咁分化我地屌你老母
都唔明有咩好嘈,唔需要支持亦唔需要反對,互相參考點抗爭就得。大家目的唔同,但手法類近,咪互相參考囉,乜頭乜路都唔清楚人地內政,支持乜鬼,搞掂自己先啦。

但如見到不人道處理,聲援下係應該,良知係冇分立場,唔可以因爲怕國際唔支持我地而就算不人道警暴都沉默,咁仆街嘅行為你估國際點睇?

所以要好清楚我哋聲援係咩原因,唔係支持佢哋獨立,係反對任何不人道警暴
算啦 連登不嬲平衡時空嚟 現實永遠同連登相反 我覺得24號有唔少手足出 聽日整啲加泰旗仔到時派先
我唔需要加泰人多謝我
但我撐加泰
罰你睇返一樓紅字
中到呢
我地既立場好簡單:

1. 呼籲西班牙政府和平處理加泰示威;

2. 譴責西班牙警察暴力對待示威者;

對於加泰是否獨立,我地唔會、亦唔應該有立場。因為呢個係加泰人既事,唔到外人插手。但我地香港人一定會堅持捍衛人權、自由等普世價值。

樓主SPIN去加獨仲咁撚多正評
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞