加泰集會係一場贏左無得分,輸左死全家既賭局

3827 回覆
3241 Like 1304 Dislike
我覺得我地堅持五大訴求就得,唔好扯埋其他有獨立成份的野入呢次運動。會比人覺得你都係支持獨立,就算你地連登仔唔應為都好,其他國家的人都會覺得你地扯上關係,上次真係Solomon Yau 幫你地兜咋,話搞個臨時政府出黎,今次冇人幫你地。搞番其他集會算啦。

Steve Bannon 都話唔好同獨立扯上關係,唔係美國好難幫你。
https://youtu.be/FjbQX8jlmXA
講得岩
一撐加泰,焦點就比人分散晒

美國撐香港唔係因為香港要獨立,而係香港嘅特殊地位,可以同中共抗衡
世界咁多地方爭取自由,又唔見美國去撐,偏偏要揀香港?
就只係因為香港嘅情況特殊,有利用價值

唔好咁傻仔令世界焦點走散晒
除左呼籲唔好亂參加,同向大家解釋清楚利害
暫時諗唔到其他方法

希望有高手指教
我覺得下面呢個post 唔錯,就算要聲援,都應該係新疆,而唔係加泰
加泰對中共不痛不痒,要打就打中共軟肋
劍指中共

老實講 要聲援都分下輕重 點解唔幫下維吾爾族人 佢地就算被種種滅絕
https://lih.kg/1668216
pish
認同!香港無法治下用和平集會都算,
30多名示威者怕數名防暴,驚到走,好多單可以救到人都唔救
你搞清楚先,係啲人有得投票但唔去投票,係佢地自己放棄投票表態嘅權利,點同香港嘅小圈子選舉?

同埋香港嘅立法會直選同區議會選舉,都係得4x%投票率
即管睇下今次呢200萬會有咩大多數嘅改變

大家要理性,集中焦點
個重點係你做完完全幫唔到香港
而你又排除唔到會玩死自己既可能(1%都係可能性)
點解要去做?最搞笑連登仔平時屌尻人大愛左膠
依家又無啦啦變曬大愛左膠
到底件事有無問題?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞