加泰集會係一場贏左無得分,輸左死全家既賭局

3833 回覆
3241 Like 1304 Dislike
加泰集會可以高呼 支持民主自由 支持人民捍衛基本權利
但大叫支持加泰獨立 我就覺得冇咩意思

首先 我地香港人真係俾唔到實際支援佢地 我地自己都未搞掂
其次 太少香港人清楚人地國家情況 根本未能形成香港社會共識
出到國際社會只會覺得我地凡獨立就盲撐 有損港人一貫理性聰明印象

反而集會改成支持小族族裔
聲援在港不同宗教仲好!

咁想make noise,
呢個可以connect埋外國教徒!

又或者攪場關電競事嘅

政府幫你開咗個靚頭connect南亞人
聰哥幫你開咗個靚頭攪電競抗爭
你地都未多謝人

我地都仲未過完人權法
你地就去攪人地內政,本末倒置
北韓人仲苦過香港啦
有撚人理佢地咩
得罪講句 香港示威者私了美國都未必認同 好可能隻眼開隻眼閉 人地係為利益辦事 良心係次要
你呢個係自私派
唔係本土派

加泰唔係支那
我地唔係年年貼錢幫人爭取佢地都唔想要嘅民主

而係出於香港人 甚至一個人類嘅良知
我地吹雞叫人幫
加泰 台灣呢啲爭住出手
到加泰出事 你抽一晚集會都唔得?

連支那呢個政權都唔撚驚
你驚一個擁護自由民主嘅美帝會因為你聲援加泰而割你蓆?

上多啲政政堂啦
P牌冇得推
都係嗰句啦 由得我哋得幾十個人去圍爐拎光環算啦 去我就去撚緊 有冇手足當日會派加泰旗仔
推,推到撤為止
同意
自己都顧唔掂 唔好搞D不確定性既野啦
集中精力 對準721 831 1001...
上次係好彩折到
唔係次次都咁好彩. 你自己決定博唔博
北韓有幫過香港?

類比搵好啲例子啦

你自己都識講 美國按利益辦事 你唔殺美國人佢都會繼續保香港 就係咁
你何況唔係一個地方嘅爭執?中英聯合聲明係過期文件你又點睇?

成日話做左咩做左咩美國會唔支持
他朝美國換屆又話者傾掂數

拋棄香港你係唔係就收皮做中國人?
講得好!!!!!!
你講緊互利
我講緊同美國關係
垃圾左膠真係好煩
到時攪到要搵命博又唔見哂
人地起碼都係民主國家
我地隨時比中國種族滅絕
拎咁多人命黎做賭注
我寧願支持智利多過加泰講真。
起碼智利唔係要獨立, 係要政府正視民生同埋社會問題, 情況同我地似d
申利: 有個智利同事
支持香港變番4個月以前
點救?無美國條關係法
香港一早變新疆
有槍有炮可以靠自己
但我地無只可以搵國際幫手
對共產黨 殺晒香港人wfc
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞